Primavara in gradina si pe terasa

Iarna a trecut! Primavara a venit, nu numai in calendar. Primele raze calde ale soarelui ne atrag afara si ne putem relaxa din nou pe terasa sau in gradina noastra. Peste tot in gradina si pe terasa se mai pot vedea urmele iernii trecute. Dar acum a sosit timpul pentru a pregati terasa si gradina pentru primavara mult asteptata. Prima data o curatenie generala, si apoi poate sunt unele lucruri din jurul terasei de innoit. Terasa trebuie curata de murdaria depusa dea lungul iernii, iar dupa aceea putem instala din nou masa si scaunele pentru terasa. Ghivece sau obiecte decorative pot fi asezate, la randul lor, la locul lor pentru a transforma totul intr-o oaza de relaxare. Diferite ierburi, plante sau bambus in ghivece colorate din lut decoreaza terasa dvs. si-i ofera un fler tropical.

Mare atentie la terase cu pardoseli din lemn sau piatra.

Garten Hotel Messnerwirt in Olang Pustertal@www messnerwirt com
Garten Hotel Messnerwirt in Olang Pustertal@www messnerwirt com

Peste iarna, umiditatea, zapada si gheata, murdaria si expunerea la UV, afecteaza foarte mult pardoselile din lemn sau suprafetele din piatra. Apa patrunde in lemn, iar ciupercile se dezvolta foarte repede, iar lemnul este distrus incet dar sigur. Terase cu suprafete din clincher sau piatra sunt acoperite de muschi si alge. Asadar, in fiecare primavara trebuie curatate cu jet de apa sub presiune si detergent. Mai avantajoase in acest sens ar fi terasele avand pardoseli cu placi din cauciuc. Aceste placi din cauciuc sunt flexibile, confortabile si au un canal de drenaj pe partea inferioara, fapt care facilizeaza trecerea rapida a apei iar suprafata devine imediat uscata. Deci, terasa ramana mereu uscata si va puteti relaxa in liniste.

Daca va place sa lucrati in gradina si sunteti intotdeauna printre flori si straturi de legume, va puteti amenaja un loc frumos acolo. Puteti decora acest loc preferat cu o banca. Cu o delimitare frumoasa, de exemplu, o pergola, va puteti incadra locul dvs. preferat. Plantele dvs. se pot catara pe pergola, iar dvs. savurati la maxim atmosfera minunata din gradina. Un mic sfat: O oglinda intr-o pergola acoperita cu iedera face ca aceasta sa para mai mare si dubleaza privelistea gradinii.

Pergola&morning glory@iagoarchangel
Pergola&morning glory@iagoarchangel

Primavara aduce cu ea bucurie si voie buna! Faceti cel mai bun lucru din gradina si terasa dvs.! Bucurati-va de timpul dvs. liber in mijlocul naturii! O amenajare perfecta a terasei si a gradinii poate face acest lucru posibil!

Poza articol Flickr: Our Garden@brewbooks

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.