Mobilier pentru vinuri in case si vile

Calitatea vinurilor nobile se dezvolta in timpul maturarii lor, iar la servire ies in evidenta… Daca ne place vinul bun, atunci si stim foarte bine, ca numai daca este pastrat la temperatura de servire potrivita poate reda pe deplin aroma si gustul desavarsit.

mobilier pentru vinuriPrincipiul de baza este ca sticlele de vinuri trebuie pastrate intr-o pozitie orizontala si mereu trebuie asigurat un mediu relativ ridicat de umiditate.  Important este ca dopul sticlei sa fie mereu umezit de vin, doar astfel este garantat, ca dopul nu se usuca dupa multi ani de pastrare. In cazul in care sticla de vin este tinut in pozitie vertical exista riscul ca dopul sa se usuce, infltrandu-sa aer intre dop si gura sticlei, astfel reducand calitatea si valoarea vinului.


mobilier pentru vinuriUn mobilier exclusivist in case si vile

Producatorii ne ofera diverse tipuri, modele de piese pentru vinuri. Alegem in functie de design-ul interior realizat in case si vile, de la modele simple din lemn pana la vitrine cu design placut si cu multe functii incorporate. In case si vile moderne, vitrinele de vinuri sunt deosebit de potrivite  pentru stocarea a diferitelor tipuri de vinuri la temperaturi de servire corespunzatoare si ferit de razele directe ale soarelui. Aceste vitrine datorita incorporarii lor a unor setari, putem crea diferite temperaturi, de exemplu pentru vinul rosu +18°C, iar pentru vinul alb si spumante necesarul de +5°C. Insa putem opta si pentru suporturi de vinuri simple, create dupa ideile noastre, devenindu-se piese unicate si integrandu-se perfect in stilul de amenajare in case si vile.

mobilier pentru vinuriPentru a putea savura vinul in toata splendoarea ei alaturi de familie sau prieteni, trebuie sa avem grija la cateva conditii esentiale cerute de vin, precum: temperatura corecta, pozitia de pastrare, umiditatea aerului, sursa de lumina si aer curat.

mobilier pentru vinuriTu ai un astfel de piesa in casa sau vila ta? Cum depozitezi vinul?

 

Surse poze:  http://gearcrave.com/2008-02-29/wine-enthusiast-wine-storage-cube/

http://www.winsomewood.com/productgallery/?category=Wine%20Storage

http://www.shelterness.com/21-wine-storage-ideas-that-you-can-implement-at-your-house/pictures/8377/

http://www.liebherr.com/HGG/en-GB/region-UK/products_hgg.wfw/id-691620-0

 

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.