Stil de interior nostalgic: stilul vintage

Stilul vintage in designul interior este cunoscut din anii 1940 si inceputul anilor 1950. Este o era pe care cei mai multi oameni isi amintesc, fie din propria lor copilarie, fie de la casele bunicilor. Prin urmare stilul vintage este minunat de nostalgic si se simte linistitor intr-o casa de familie.

interior de epoca
interior de epoca

Decorarea cu elemente de epoca aproape ca a devenit un stil de amenajare in dreptul sau propriu. Epoca romantica si eleganta sa apropie de retro si shabby chic. Vopsea crapata, forme elegante, dantela, antichitati si descoperiri de epoca ajuta la crearea unui interior frumos.

 

Mobilier in stilul vintage

birou
birou

La crearea stilului vintage se opteaza pentru mobilier de epoca, care arata datat si putin uzat. Aceasta nu doar ca va adauga farmec decorarii camerei si ci autenticitate. Magazinele vintage sau pietele de vechituri sunt locuri potrivite pentru a gasi mobilier de epoca.

 

Detalii si accesorii

dormitor
dormitor

Accesoriile mici si detaliile pot contribui foarte mult in decorare. Modelele de epoca in tesaturi si dantela ajuta la decorarea mobilierului, precum si ferestrele care dau camerei un aer de epoca. Articole din sticla de epoca, ceramica si statui care pot fi gasite in magazine de epoca, precum si alte lucruri de epoca pot fi folosite ca obiecte  de decorare in casa.

Peretii pot fi decorati cu fotografii inramate cu rame vechi sau opere de arta. Unele piese moderne sunt adesea proiectate in stilul vintage astfel incat acestea pot fi, deasemenea gasite si in magazinele de decorare.

Patul vintage este punctul focal pentru stabilirea stilului in dormitory. Dar un pat vechi poate fi redecorat  cu ajutorul unor lenjerii de pat si o tablie a patului in stilul vintage, care vor adauga atingerea necesara dormitorului.  Mobilier modern proiectat in stilul vintage poate fi deasemenea utilizat pentru a crea aspectul.

 

Modele in stilul vintage

design interior
design interior

Optati pentru perdele si modele de epoca si tapiterie pentru a adauga un element de epoca decorului din dormitor. Modele tapisate frumos contracteaza cu peretii simpli neutre. Exista pe piata multe modele frumoase in stilul vintage.

Folositi piese mici de epoca in decorare: cuverturi tricotate, perdele florale, oglinzi inramate si noptiere dragute pentru a sublinia farmecul oferit de stilul vintage. Atunci, cand se adauga accente de stil vintage in casa se adauga un sentiment de istorie, farmec si interes vizual. Prin adaugarea de antichitati, piese de colectie se schimba ambientul casei, transformandu-se intr-o atmosfera unica.

Sursa poze: http://vintageinteriordesign.tumblr.com/

http://zeointerior.com/creative-white-vintage-interiors-decor.html

 

 

 

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.