Amenajari exterioare – prima impresie decisiva

La realizarea unei locuinte armonioase participa atat factori care depind de noi, cat si unele independete. De multe ori mediul, peisajul, imaginea strazii isi pune amprenta pe atmosfera casei noastre.

amenajari exterioare
amenajari exterioare

In cazul in care ajungem la un astfel de parere in gand avem urmatorul raspuns: nu a-si trai aici pentru nimic in lume… Insa nu avem cu toti posibilitatea de a transforma mediul nostru inconjurartor intr-unul de vis.

Dar totusi exista factori care depind de noi in amenajari exterioare …. Sa vedem care sunt aceste optiuni.

Ce amenajari exterioare putem face pentru a asigura, oferi familiei, prietenilor si cunostintelor, care vin in vizita la noi un mediu armonios in care toata lumea sa se simte bine? Este o intrebare care apare destul de des in capul nostru…

amenajari exterioare
amenajari exterioare

In cazul caselor prima impresie este acordata de imaginea de ansamblu al strazii precum si gardul casei noastre. Gardurile pot fi realizate din diferite materiale: fier, lemn, beton, caramida, piatra, diverse combinatii intre materiale sau scanduri produse din mase plastic reciclate Hahn.

amenajari exterioare
amenajari exterioare

Aspect natural prin amenajari exterioare

La alegerea materialului pentru gard trebuie sa fim atenti la cateva factori:

  • sa fie rezistente la intemperii si la rugina,
  • sa nu poate fi deteriorate de catre carii si insecte,
  • sa fie solide, nealterabile,
  • durabile, sigure si flexibile,
  • rezistente la uzura,
  • cu aspect placut si natural.

Intrarea centrala sa fie punctul foarte al gardului, dar fara ca plantele, arbustii sa blocheze accesul complet.

Poarta de acces pentru masina sa fie simpla, chiar transparenta astfel incat sa se incorporeze perfect in gard. Sa incercam sa nu supra accesorizam gardul, lasand ca vegetatia naturala sa-si arata toata splendoarea.

amenajari exterioare
amenajari exterioare

Arbusti in jardiniere – natura mai aproape de noi

Insa daca nu avem gard, este recomandat sa asezam fie un gard viu (pereti de protectie-Hahn), fie plante ornamentale plantate in jardiniere, vaze mari, uriase potrivit cu stilul si culorile casei pentru a acorda un ansamblu perfect. Aceasta solutie determina de asemenea imaginea casei, prezentand locuitorii care traiesc acolo, ospitalitatea, stilul de viata si relatia lor deschisa.

Sa ne bucuram de curtea noastra …..

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.