Amenajare camera de copii – 5 sfaturi

Cand vine vorba despre amenajarea camerei pentru copii ne trezim cu multe intrebari: ce culoare sa aiba peretii, ce mobilier sa aleg, ce pardoseala este potrivit, pentru ce stil de amemajare sa optez, etc.

idei amenajare camera de copii
idei amenajare camera de copii

Nu este deloc o intrebare simpla, deoarece alte nevoi are un copil de 2 ani, alte unul de 5 ani, dar si unul de 10 ani, respectiv 15 ani. Conteaza daca este pentru fata sau baiat. Alte aspecte importante sunt si numarul de copii din camera, dimensiunea camerei si lista de insirari poate continua….
Daca nu ne gandim cu atentie la aceste aspecte, ne putem trezi cu usurinta intr-un cerc vicios, in care doar alergam si pana este gata amenajarea, copilul “deja a crescut”…
Lucrurile nu trebuie sa fie asa, daca ne gandim inteligent cu schimbarea mobilierului poate fi rezolvat problema. La decoruri sa ne gandim la doua, dar daca am ales inca de la inceput fonduri/baze potrivite nu necesita multa investitie ulterioara.

Amenajare camera copii – bucurie, fericire

Mai jos gasiti cateva sfaturi, la ce sa fiti atenti:

1. Pereti – peretii se zugravesc in culori deschise, neutre. Sa lasam culorile puternice sa fie prezente pe accesorii, jucarii.
2. Mobilier – nu se recomanda alegerea de garnituri. Alegeti piese de mobilier din diferite stiluri si de diferite culori.
3. Antic – cei ce iubesc piesele antice, cu siguranta au in casa cateva ceva mostenite de la parinti/bunici sau cumparate de la tirguri de antichitati. Si in camera de copii poate fi adaugat mobilier antic (o comoda veche pentru jucarii, o noptiera, dulapior pentru haine).
4. Covor – multi parinti cand sunt in cautarea de covor pentru camera de copii aleg modele de covorase cu printese, covorase cu stradute, etc. Cu un covor simplu, unicolor sau cu modele geometrice sigur nu dam gres.
5. Jucarii – una dintre dorintele mamicilor este ca, camera de copii sa fie cat mai ordonata, fara jucarii lasate pe jos, atunci optati pentru cutii/galeti de depozitare jucarii.

Bineinteles ca pe langa aceste sfaturi prezentate sunt multe altele minore la care trebuie sa l-e acordam atentie in momentul amenajarii camerei de copii. Fiecare copil este unic si are alte nevoi, asa este si in amenajarea camerei.

Speram ca aceste informatii sa va ajuta sa porniti in amenajarea camerei de copii. Spor la treaba!

Sursa poze: http://homegoid.com/delightful-design-for-children-bedroom-ideas/stunning-kids-bedrooms-design-with-gray-wood-bunk-bed-and-ladder-along-white-covered-bedding-plus-large-two-gray-rack-cabinet-and-laminate-wooden-floor-with-kids-small-bedroom-ideas-also-bedroom-decor/
http://exquisitehouse.com/choldrens-room-colorful-furniture-and-interiors/

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.