Living in stil suedez- Spatiu aerisit si luminos

Tarile nordice reprezinta inspiratia potrivita atunci cand vine vorba de amenajarea locuintei. O locuinta amenajata in stil suedez este eleganta si simpla avand in vedere faptul ca este decorata intr-un mod luminos. Cel mai potrivit spatiu pe care il poti amenaja in stilul nordic este living-ul deoarece ofera o atmofera curata si primitoare. Stilul suedez intr-un living este un amestec echilibrat intre rustic si elegant, inspirand luminozitate si liniste.

Cum amenajati un living in stil suedez?

living  in stil suedez
living in stil suedez

Mai intai incepem prin a va prezenta care sunt culorile dominante pentru acest stil: crem, gri deschis si alb. Acestea subliniaza perfect spatiul living-ului si ii ofera o aura primitoare. Recomandarea noastra este sa folositi aceste culori in special pentru pereti si tavan pentru un spatiu cat mai deschis.

Senzatia de spatialitate se poate crea si cu ajutorul unor accente de bleu pal si azuriu, culori odihnitoare si relaxante. Nuantele acestea pale si recei se pot utiliza in special ca accente sau pete de culoare pentru draperii, perdele, perne, lenjerii sau decoratiuni.

Daca doriti sa adaugati si o culoare cald in interiorul suedez, atunci va recomandam rosu. Insa tot sub forma unui accent de culoare pentru decoratiuni si nicidecum pentru pereti. Aspectul rustic si elegant este dat de culoarea lemnului natural, ce se regaseste in piese de mobilier, grinzi de lemn masiv de pe tavan sau in lambriuri.

stil suedez in living
stil suedez in living

Piesele de mobilier din living-ul in stil suedez sunt confectionate din lemn deschis la culoare precum pin alb, mesteacan sau arin, tot pentru a oferi senzatia de spatialitate.

Living-ul suedez este subliniat cel mai bine insa cu ajutorul luminii naturale. In tarile nordice lumina naturala este unul din cele mai pretioase decoratiuni. De aceea, ferestrele trebuie sa fie mari, libere si  acoperite cu perdele subtiri si usoare, pentru ca lumina naturala sa patrunda intr-o maniera unica. Luminozitatea poate fi intensificata si cu ajutorul oglinzilor sau cu decoratiuni de cristal. Cristalele se pot regasi in obiectele de iluminat precum candelabre, accesorii ce ofera o nota de eleganta si distinctie speciala sufrageriei.

Spre final, sunt demne de mentionat obiectele de arta folclorica suedeza in rosu si alb, tablourile cu peisaje si reprezentari vegetale, decoratiuni specifice stilului nordic.

Sursa poze:http://www.digsdigs.com/photos/small-apartment-interior-design-5.jpg

http://hookedonhouses.net/wp-content/uploads/2009/03/shannon-bowers-veranda-white-lr.jpg

http://interiordesignfiles.com/wp-content/uploads/2012/09/white-villa-in-Sweden-interior-design-and-ideas-home-decorating-ideas-13.jpg

 

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.