Dale inierbate – pentru mai mult verde la spatii de parcare

 

In orasele, satele sau cartierele tot mai moderne, trotuarele, locurile de parcare, terasele sau caile de acces trebuie obligatoriu echipate cu suprafete rezistente oricarui trafic. Pentru a contracara suprafata etansa, mentinand astfel spatiile verzi, astfel de zone de trafic pot fi prevazute cu dale inierbate.

Aceste dale inierbate constau in general din beton sau material plastic, cu spatii largi, care pot fi umplute cu pamant si semanate apoi cu gazon pentru inverzirea suprafetei. Astfel oferim o sansa naturii intrucat apa de ploaie se scurge incet in pamant si nu intra direct in canale, iar de acolo rapid in rauri. Fapt care la randul sau ajuta la evitarea inundatiilor.

Dale inierbate Hahn Kunstsoffe 2Constructia deschisa a dalelor permite radaciniilor gazonului o unire perfecta cu solul. Acest lucru creaza o suprafata inverzita, rezistenta, stabila si sigura. Dalele inierbate trebuie sa fie rezistente UV si foarte durabile la incarcaturi statice, fiindca chiar si drumurile de acces auto uneori pot fi utilizate de catre un echipaj de salvare, pompieri sau livrare marfuri (mobilier, electrocasnice, etc).

La dalele din beton pot aparea probleme in timp in special datorita influentei  temperaturii, iarna sau vara. O utilizare prelungita poate duce la tasari inegale si cavitati, acest lucru conduce mai devreme sau mai tarziu, in majoritatea cazurilor, la deteriorarea (spargerea) blocurilori de beton. Un dezavantaj al betonului este ca umiditatea pamantului este absorbita de acesta, astfel gazonul trebuie udat mai mult. Pe termen lung si suprafete mai mari, ulterior acest lucru se reflecta in pret.

Cel mai bun mod de a evita toate aceste neplaceri sunt dalele inierbate din material plastic. Dalele inierbate din mase plastice sunt o solutie ecologica, economica si comercial viabila deoarece ofera, comparativ cu cele din beton, unele avantaje.

Dalele inierbate din material plastic sunt:

  • stabile
  • durabile
  • rezistente la intemperii
  • incasabile
  • rezistente la UV

si astfel pot fi de asemenea folosite de catre vehicule grele si sunt potrivite pentru amenajarea de: zone de parcare autobuze sau camioane, depozite si spatii de expozitie, gradini, trotuare sau terase, etc.

Rasengittersteine (5)Domeniile de aplicare a dalelor inierbate din plastic devin tot mai diverse.

Sisteme speciale de dale sunt folosite in agricultura sau sportul de cai, dar si pentru fixarea de razoare si a zonelor riverane, cu ajutorul unor ancore speciale. Folosirea dalelor inierbate din plastic este utila oriunde atat in cazul in care terenul nu este etans si ar trebui sa fie in continuare durabil, stabil si rezistent cat si in cazul in care un grad ridicat de infiltratii a apei si stabilitatea solului sunt foarte importante.

Aveti intrebari despre dalele inierbate din material plastic reciclat? Suntem bucurosi sa va putem oferi sfaturi privind ideile dvs. individuale despre proiecte cu dale inierbate din plastic. Oferim consiliere prin personal calificat. Contactati-ne si va ajutam cu placere!

 

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.