Tablourile – rolul pe peretii din case moderne

Peretii camerei zugraviti intr-o culoare aleasa dupa anumite caracteristici ofera eleganta. Insa adaugarea unor tablouri completeaza eleganta, acordand un stil de amenajare aparte, aducand mai multa culoare, creand o buna dispozitie si o nota de personalitate.


tablouri de pereteCum asezam tablourile?

Dupa ce ne-am hotarat asupra decorarii peretelui cu tablou, trebuie sa ne asiguram ca peretele este drept si nu are denivelari.

Pentru a scoate in evidenta tablourile au nevoie de o pozitionare corecta.  Tablourile nu trebuie neaparat sa fie inramate in rame scumpe, deoarece si un simplu tablou, locul acestuia  ales cu grija o pune in valoare si poate transforma un perete gol intr-un punct de atractie a camerei.

La pozitionarea tablourilor avem grija sa le plasam la niveul ochilor, inaltimea potrivita este de 150 cm de la podea, astfel ajutand si persoanele de inaltime medie sau mica  sa se bucure de frumusetea oferita.  Tablourile nu trebuie expuse doar in mijlocul peretului,  putem folosi oricare parte daca respectam proportionarea corecta, renuntand astfel la monotonie…

Un alt aspect asupra caruia trebuie sa fim atenti este alegerea corecta a tabloului, ca odata pozitionat sa se incadreze in amenajarea interioara oferita de mobilier, masa, scaune, etc.


Moara de vantTablourile – elemente aparte

Specialistii ne recomanda ca pentru fiecare camera sa alegem  o tema, nu este recomandat combinarea diferitelor stiluri. De exemplu: daca alegem tablouri mari si grele, cu rame  extravagante asezarea lor este perfecta in camera cu mobilier realizat din lemn masiv. Nr. maxim de tablouri pentru o camera este 3, mai mult de atat, incarca atmosfera si devine sufocanta.

Daca  dorim sa atarnam pe perete in loc de tablouri  fotografii de familie este recomandat sa folosim aceeasi tip de rama (ca si forma si marime) si afisare liniara. Referitor la distanta este adecvat ca distanta de la podea sa fie identica pentru toate tablourile si distanta intre doua tablouri sa fie egale (10cm).

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.