Cum se etanseizeaza cada sau cabina de dus in baie!

In amenajarea locuintei baia joaca un rol foarte important. Baia nu este numai o incapere pentru igiena noastra personala, ci un spatiu unde ne putem retrage si sa ne simtim in largul nostru.

Asadar, dupa ce ne-am montat obiectele sanitare trebuie sa etanseizam rosturile dintre aceste obiecte sanitare si suprafata pe care au fost montate. Pentru acest lucru avem nevoie in primal rand de un silicon sanitar ( de culoare potrivita) si putina indemanare. Acest silicon sanitar trebuie sa fie de calitate, rezistent la UV si inbatranire, rezistent la frecare precum si fungistatic. Mai avem nevoie de un pistol manual pentru silicon, cutter, un bol si banda autoadeziva de hartie.

Se etanseizeaza rosturile dintre cabina de dus, faianta si pardoseala.

DSC_2291@Winkelbohrer
DSC_2291@Winkelbohrer

La cada de baie se etanseizeaza rosturile dintre cada si faianta si tot la fel la chiuveta.

Pasii care trebuie urmati sunt urmatorii:

–      se curate rosturile, care trebuie sa ramana curate si uscate.

–      se taie siliconul la varful tubului cu un cutter. Taierea se face oblica pentru a putea aplica mai usor siliconul intre rosturi.

–      se aplica pe fiecare latura a rostului o banda de hartie autoadeziva atat ca siliconul sa poata patrunda in rost. Distanta sa nu fie mai mica de 5 mm pentru ca snurul de silicon sa devina perfect.

–      se aplica siliconul, dupa care se pulverizeaza apa cu sapun si se intinde cu un spaclu rotunjit sau cu degetul.

–      dupa aproximativ 5 minute se inlatura benzile de hartie, se obtine astfel a margine dreapta si uniforma a siliconului.

–      Siliconul are nevoie de un timp de uscare, de aceea va recomandam evitarea contactului cu apa a siliconului.

Badezimmer@mueritz
Badezimmer@mueritz

Dupa montarea si etanseizarea obiectelor sanitare baia este pregatita pentru a deveni un loc de relaxare si o oaza de bunastare.

Pentru consultanta si mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati!

 

Poza articol Flickr: bathroom@axeldeviaje

 

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.