Parchetul din bambus

Parchetul din bambus este din ce in ce mai des utilizat in case deoarece este superior din punct de vedere calitativ parchetului din lemn masiv. Totodata, nuantele sunt mai placute si are o rezistenta mare la umezeala.

parchetul din  bambusNuante

Printre nuantele parchetului din bambus se numara cafeniu, natural (stejar auriu), wenge, alb si mahon. De obicei, cele mai frecvente nuante alese sunt cele mai inchise precum wenge si cafeniu, insa si cele deschise sunt utilizate.


Avantaje

Parchetul de bambus este direct finisat si nu necesita lacuire, de aceea persoanele care aleg acest tip de parchet nu mai sunt nevoite sa il rascheteze si sa il lacuiasca dupa montaj. Parchetul din lemn de bambus este mult mai rezistent decat cel din lemn masiv, avand fibre puternice care rezista la tensiuni mai bine decat otelul. Un alt avantaj oferit de acest tip de parchet se refera la faptul ca bambusul este mai stabil in timp si nu este atat de predispus la deformari sau dilatari.


Intretinerea parchetului de bambus

Parchetul de bambus se intretine la fel ca si parchetele din lemn masiv. Se recomanda amplasarea de covoare peste parchetul de bambus pentru a impiedica presiunea directa cu acesta sau cu praful si mizeria care se pot aseza. De asemenea, parchetul de bambus se curata cu un mop stors bine de apa pentru a nu ramane surplus de apa pe suprafata parchetului.


Grad de umezeala

Lemnul de bambus este la origine din zonele asiatice, fiind foarte rezistent la umiditatea crescuta. Totusi, inainte de montarea acestuia trebuie sa se efectueze un test de umiditate in sapa la suprafata si la profunzime. Parchetul de bambus poate fi montat pana la o umiditate maxima de 2%. Totusi, acesta poate fi montat si la un grad de umiditate de 4% doar daca se folosesc rasini speciale impotriva umiditatii.

Sursa poze: http://acbamboo.over-blog.com/article-strand-woven-click-bamboo-flooring-klikk-bambus-parket-75056191.html

http://www.forum.hr/showthread.php?p=12912740

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.