img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Bucatarie / Tot ce trebuie sa stiti despre gresia pentru bucatarie

Tot ce trebuie sa stiti despre gresia pentru bucatarie

 Bucataria este una din cele mai folosite incaperi din locuinta, iar amenajarea acesteia trebuie sa imbine cat mai bine scopul estetic cu cel functional. Fiecare element decorativ lucreaza impreuna pentru a crea cel mai potrivit spatiu pentru activitatile dvs. zilnice.

Pardoseala este un aspect special de care trebuie tinut cont atunci cand amenajati bucataria, de aceea este recomandat sa alegeti materiale rezistente la umezeala si la trafic. Gresia raspunde acestor doua provocari, fiind unul din cele mai des folosite materiale pentru bucatarie.

 

gresie bucatarie
gresie bucatarie

Elemente de care trebuie sa tineti cont cand alegeti gresia

In alegerea gresiei pentru bucatarie trebuie sa tineti cont de cateva elemente importante, care influenteaza modul intreg ansamblul de amenajare.

1.    Rezistenta la apa: la fel ca si baia, bucataria este o alta incapere predispusa umezelii, de aceea este trebuie ales un material rezistent, care sa nu permita infiltrarea apei. Placile de gresie din ceramica sunt cele mai indicate in astfel de cazuri.

2.    Durabilitate: alegeti o gresie rezistenta la traficul intens, avand in vedere faptul ca in bucatarie au loc numeroase activitati: pentru gatit si mancat, dar si pentru socializare (discutii, jocuri).

3.    Confort: gresia este privita de cele mai multe ori ca un tip de pardoseala foarte dur si tare, mai putin confortabil. Trebuie sa stiti faptul ca sunt si unele tipuri de gresie mai confortabile, pentru a preveni durerile de picioare.

4.    Grad de murdarire si patare: atunci cand alegeti cel mai potrivit tip de gresie pentru bucatarie este bine sa luati in calcul si culoarea (evitati culorile foarte deschise, care ar putea ramane patate), dar si pattern-urile sau materialele cu multe striatii, in care ar putea intra mizeria.

 

gresie in bucatarie
gresie in bucatarie

Tipuri de gresie pentru bucatarie

·         Gresie ceramica: cele mai mari avantaje oferite de gresia ceramica sunt pretul relativ mic si rezistenta mare la trafic intens. Datorita materialelor din care este facuta (lut, talc, diferite minerale), gresia ceramica este perfecta pentru bucatariile mari si aglomerate. Gresia ceramica este disponibila si in varianta lucioasa, cat si in varianta mata, dar si intr-o varietate mare de forme, culori si stiluri.

·         Gresia din portelan: gresia din portelan este foarte asemanatoare din multe puncte de vedere cu cea din ceramica, insa are avantajul de a fi mult mai rezistenta. Este disponibila in mai multe stiluri si culori, are o durabilitate mare si un pret mai ridicat ca cea din ceramica.

·         Gresia de sticla: daca doriti sa amenajati bucataria elegant si plin de stil, gresia de sticla este optiunea ideala. Desi are un pret mai ridicat, gresia de sticla este rezistenta si are o calitate foarte buna.

·         Gresia din granit: gresia din granit este cea mai buna optiune pentru persoanele care cauta durabilitate si rezistenta cat mai mare. Granitul are o rezistenta la fel de mare ca si marmura, insa la un pret mai redus. Acest material este rezistent la trafic intens, pete, bauturi si alte accidente ce pot avea loc in bucatarie.

·         Gresie din piatra: gresia din piatra este o alta optiune buna pentru bucatariile cu trafic intens. In plus, aceasta ofera si avantajul de a fi rezistenta la pete si antiderapanta. Singurul dezavantaj este faptul ca se gaseste intr-o varietate limitata de culori, de obicei naturale, monocrome, care imita nuante din natura.

Gresia este una din cele mai des folosite tipuri de pardoseala pentru bucatarie, avand avantajul durabilitatii, rezistentei la trafic si varietatii de culori si forme. Atunci cand alegeti gresia pentru bucatarie, ghidul nostru se va dovedi foarte util.

Spor la treaba!

Sursa poze:http://www.floorguide.com/PhotoAlbum/PAPhotos/amtico-kitchen05.jpg

http://www.calfinder.com/assets/blog/images/builddirect-marble-tile.jpg

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02439/wickes-kitchens-la_2439738b.jpg

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar