Tot ce trebuie sa stim despre bucatariile longitudinale

Bucatariile longitudinale au fost amenajate pentru prima oara la inceputul anilor `20, pe majoritatea vapoarelor militare. De atunci, acest model liniar de bucatarie a fost preluat in continuare, fiind regasit in majoritatea locuintelor. Bucatariile longitudinale au atat avantaje, cat si dezavantaje, insa cu ajutorul unor solutii eficiente le puteti pune in valoare.

 

Avantaje

bucatariile longitudinale
bucatariile longitudinale

In amenajari bucatarii longitudinale, principalul avantaj este reprezentat de existenta unui spatiu de stocare amplu. Cu ajutorul amenajarii in linie verticala, aveti posibilitatea de a amplasa un mobilier incorporat, dar si corpuri suspendate. Datorita mobilierului incorporat puteti gasi solutii eficiente de stocare a veselei si a accesoriilor, intrucat trebuie sa profitati la maxim de spatiul oferit. Corpurile suspendate pot fi reprezentate de agatatori speciali sau polite din lemn, pentru o mai buna organizare a incaperii.

 

bucatariile longitudinale
bucatariile longitudinale

Acest tip de bucatarie ne ofera multifunctionalitate, datorita accesului rapid la orice obiect din cadrul bucatariei respective. Avand fiecare lucru la indemana dumneavoastra, timpul petrecut in bucatarie va fi mai redus.

In bucatariile longitudinale, aveti numeroase optiuni creative de amenajare. Pe mobilierul suspendat puteti utiliza lustre sau lumini colorate, pentru un design interior inedit. De asemenea, evitati senzatia de supraaglomerare alternand materialele. Alegeti mobilier din sticla transparenta, blat din otel inoxidabil sau marmura.

 

Dezavantaje

Unul dintre dezavantajele acestui model de bucatarie este lipsa unei zona de dining. O optiune este sa profitati de blatul extins al bucatariei si sa adaugati scaune doar atunci cand este nevoie.

bucatariile longitudinale
bucatariile longitudinale

Bucatariile longitudinale nu au o debara sau camara, insa va ofera in schimb suficient spatiu de depozitare.

Designul unei bucatarii longitudinale este reprezentat prin doi pereti si spatiul restrans dintre ei. Astfel, spatiul redus nu va ofera mobilitatea dorita si posibilitatea circularii unui numar mare de persoane.

Ce parere aveti de bucatariile longitudinale? Exprimati-va parerea printr-un comentariu la acest articol.

Sursa foto:http://www.decoist.com/2013-02-04/galley-kitchen-design-ideas/

http://www.channel4.com/4homes/rooms/kitchen/planning-ideas/small-kitchens-gallery-08-06-03/display/image/ALNO_Look_Table_Chairs-lg

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.