img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Accesorii / Tendinte in designul interior – Mobilierul fantoma

Tendinte in designul interior – Mobilierul fantoma

Multe persoane se confrunta cu problema spatiului atunci cand vine vorba de amenajarea interioara, fiind de multe ori constransi sa evite adoptarea unui anumit stil de amenajare sau alegerea unor obiecte decorative din cauza lipsei spatiului.

Acestia se vad de multe ori nevoiti sa aleaga piese de mobilier si accesorii care sa asigure doar partea functionala, nu si cea estetica. Problema lipsei spatiului este de multe ori solutionata apeland la piese de mobilier „fantoma”, al caror utilizare oferi impresia de spatiu marit.

 

Mobilierul transparent – avantaje

mobilier fantoma
mobilier fantoma

Mobilierul „fantoma” este mobilierul transparent, ce pare inexistent la prima vedere. Acesta poate fi realizat din sticla sau din plastic, avand un impact major asupra spatiului. Tipul acesta de mobilier are urmatoarele avantaje: nu incarca vizual, ofera un aspect aerisit camerelor si un aspect elegant locuintei. Totodata, mobilierul „fantoma” se adapteaza cu succes oricarui stil de design interior, indiferent de dimensiunile spatiului. Piesele de mobilier fantoma se integreaza cu usurinta intr-un decor modern, insa poate fi mai dificil de adaugat in locuintele rustice.

Combinatia dintre mobilierul rustic din lemn si piesele de mobilier „fantoma” ofera un aspect original incaperii si ii dau acesteia o valoare estetica deosebita. Incaperile mici si neincapatoare capata un aspect vizual marit si sunt mai aerisite. Designerii recomanda utilizarea acestui tip de mobilier in orice de incapere, mai ales in cazul in care aveti un spatiu redus pe care cautati sa il mariti vizual. O masuta de cafea realizata dintr-un material transparent este piesa de mobilier perfecta pentru un living sau pentru un dormitor de dimensiuni reduse. In bucatarie puteti opta pentru o masa din sticla pentru a servi masa iar la birou scaunele „fantoma” arata exceptional.

 

Obiecte transparente de decor

 

scaune transparente
scaune transparente

Persoanele traditionaliste, care considera ca amenajarea cu piese de mobilier transparent este prea nonconformista, pot apela la obiecte decorative „fantoma”. Astfel ca, puteti utiliza lampi, rafturi sau orice alte recipiente de depozitare, pentru un impact deosebit in designul locuintei. In plus, obiectele decorative transparente sunt puse in valoare intr-un mod unic, mai ales cand sunt combinate cu piese de mobilier clasic. De exemplu, puteti aseza o veioza transparenta pe o noptiera rustica.

Avantajele unice oferite de mobilierul „fantoma” fac ca acesta sa fie preferat de multi designeri in amenajarea interioara. Piesele de mobilier, obiectele decorative sau accesoriile transparente ofera un aer proaspat si nonconformist locuintei.

Sursa poze:

http://housegardendesign.com/wp-content/uploads/2011/04/corner-chairs-transparent-furniture.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-ergFbR1tmoA/Trf24EBCj1I/AAAAAAAAFZA/iupScXL1X9A/s1600/3795987201_063d753d29.jpg

 

http://housegardendesign.com/wp-content/uploads/2011/04/translucent-dining-table-and-chairs.jpg

 

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar