Stilul toscan in amenajare: cald si natural

Construit in ultimele secole, patinat cu varsta si plina de lumina calda – acesta sunt semnele distinctive ale stilului de amenajare toscan. Pentru a recrea starea de spirit glorios de casa toscana insorita, fiti atenti la alegerile arhitecturale si mobiliere. Iata mai jos cum puteti avea aroma de viata italiana in casa dvs. fara a zbura pana in Italia.

bucatarie  in stilul toscan
bucatarie in stilul toscan

Stilul toscan este originar din Italia, este cald si inspirat de natura. Schema de culori calde si elementele de design rustice sunt caracteristicile cheie ale acestui stil. Deoarece natua a ispirat acest stil, materialele organice folosite pentru a decora casa sunt durabile si calde. Casele toscane sunt construite din piatra de var sau piatra de nisip, au terase sau loggia, iar pe acoperis se folosesc placi de teracota.

 

bucatarie  in stilul toscan
bucatarie in stilul toscan

Designul interior toscan include culorile in nuante naturale, verde catifelat-frunze copaci de masline, ocru, maro inchis, rosu ruginit, portocaliu si tonuri de galben, albastru. Tonurile discret amestecate ale peretilor, pardoselii si a mobilierului saluta cu drag pe toata lumea intr-un cadru relaxant. Textura elementelor ceramice si pieselor decorative de fier pot deveni delicate cu tapiterie bogata in imprimeuri florale, dungi  si multe ornamente, cum ar fi  franjuri, etc.

stilul toscan in amenajare
stilul toscan in amenajare

Peretii pot fi deasemenea decorate cu tencuiala venetiana si finisaje aparente. Frescele si picturile murale sunt frecvente si in acest stil de amenajare. Tesaturi artistice de perete sau tapiterie sunt folosite pentru a decora peretii. Grinzii de lemn ofera casei un sentiment cald, rustic, care este esentiala pentru amenajare in stilul toscan. Lemnul de esenta tare este folosita pentru mobiliere si pardoseala. Mobilierul are linii curate si simple, deasemenea scheletul metalic este utilizat in decoratiuni la mobilier de masa.

Suprafetele sunt finisate sa arate uzate si vechi. Pentru pardoseli folositi pavele de caramida sau placi ceramice cu margini scazute pentru un aspect si mai autentic. In cazul in care alegeti pardoseala din lemn optati pentru un lemn mediu, cum ar fi stejar si un finisaj care sa ofere aspectul de a fi rezistent in timp. In zona de covoare preferate sunt cele cu motive inspirate de tapiterie, ce evoca o aura istorica. Curtea unei case toscane este decorat cu verdeata, de un ambient relaxant oferit de puturi de apa si fantani.

 

Stilul toscan va conectaza cu natura

casa toscana
casa toscana

Stilul toscan se indreapta spre verde, intrucat foloseste mai multe materiale naturale, care nu dauneaza mediului inconjurator si sunt complet reciclabile.

Ori de cate ori este posibil faceti o legatura intre casa dvs. si imprejurimile, chiar daca nu aveti podgorii toscane fermecatoare si vederi maiestuoase care sa va bucure. Usi de balcon-legatura atragatoare  la aer liber- sunt un bun inceput. Amenajati o terasa cu masa si mobilier de odihna pentru o experienta cu adevarat placuta in aer liber. Opere de arta care redau natura (peisaje agricole sau lanuri de flori) contribuie deasemenea la aspectul toscan.

Sursa poze: http://tophomedesignz.blogspot.ro/2012/01/tuscan-kitchen-ideas.html

http://dream-homeplans.blogspot.ro/2012/03/tuscan-style-home-designs.html

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.