Stilul rococo – eleganta si lux

Daca iubiti luxul, eleganta si amenajarile clasice, atunci stilul rococo este solutia ideala pentru locuinta dvs. Stilul rococo este caracterizat de piese de mobilier impunatoare, ornamente aurii si paturi cu baldachin. Toate aceste caracteristici lucreaza impreuna pentru a va oferi momente relaxante si confortabile. Desi au trecut aproape 3 secole de la aparitia acestuia, stilul rococo poate fi folosit si astazi, cu mici adaosuri moderne, care ii pune in evidenta multa mai bine punctele forte.

Opulenta la minimum

stil de amenajare rococo
stilul de amenajare rococo

Stilul rococo este un stil opulent, incarcat, chiar agresiv uneori, mai ales daca sunt folosite foarte multe elemente de amenajare din acest stil. Pentru a reduce din opulenta, sfatul nostru este sa optati doar pentru 1-2 accesorii sau piese de mobilier in acest stil. De exemplu, puteti alege un mobilier care urmeaza partial liniile rococo. Daca optati pentru pat, puteti renunta la baldachin, dar sa pastrati liniile curbate sau ornamentele aurii ale mobilierului. Acestea ofera un aspect modern incaperii, dar si mai putin impunator. Alte detalii de amenajare pe care le puteti incerca sunt oglinzile rococo, cu margine brodata sau fotoliile cu picioare inalte si manerele acoperite.

Stucaturi

Daca aveti un apartament cu tavanul inalt sau daca stati la casa, atunci stucaturile in stil rococo se potrivesc de minune! Stucaturile pot fi folosite ca ornamente pentru pereti, mai ales daca aveti o incapere spatioasa. Chiar daca spatiul va permite, nu exagerati totusi cu prea multe elemente.

Alte accesorii specifice secolului al 18-lea si stilului de amenajare rococo sunt pernele cu volane si candelabrele cu cristal.

Tablouri si fresce in stilul rococo

stil rococo
stilul rococo

O alta idee pe care o puteti incerca ar fi sa adaugati in dormitor tablouri sau fresce in stil rococo. Intreaga camera se schimba total atunci cand folositi rame ovale, sculptate, cu detalii de culoare aurie. Oglinzile rococo dau un aspect pretios si rafinat dormitorului.

Paturi relaxante cu baldachin

Elementul central al stilul de amenajare rococo este fara indoiala patul cu baldachin. Acesta este punctul focal al unui dormitor rococo, chiar o opera de arta care atrage toata atentia. Baldachinul aminteste de stilul clasic, insa nota moderna este faptul ca acesta nu mai acopera acum tot patul, cum o facea in barocul de la inceputuri, ci este mai mult o consola, din care pornesc draperiile matasoase si franjurile elegante.

Interioarele care indeamna la relaxare, canapelele cu multe perne, paturile cu baldachin si divanele in texturi fine sunt doar cateva din caracteristicile unice pe care le veti regasi in acest stil.

Sursa poze: http://www.interiorholic.com/photos/rococo-inspired-bedroom-design-ideas-5.jpg

http://38.media.tumblr.com/b3a7e49885907303b0f37c8bbe8a441e/tumblr_miumj8bAXD1r1dcs8o1_1280.jpg

http://interiordesign-anddecorating.com/wp-content/uploads/2013/08/Furniture-and-interior-design-antique.jpg

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.