img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Stilul marocan in amenajari interioare

Stilul marocan in amenajari interioare

Stilul marocan este evocat de forme exotice si diferite culori. In cazul in care alegem acest stil de amenajare, putem transforma casa noastra intr-unul special si care nu se invecheste niciodata. Diferitele culori, tesaturi si accesorii vor crea o stare de spirit araba in locuinta noastra in doar cateva momente …

 

stilul marocan in amenajare
stilul marocan in amenajare

Culori si modele in stilul marocan

Dupa cum stim, in tarile arabe este interzis, prin lege, reprezentarea oamenilor si animalelor, astfel incat modelele sunt inspirate din motive de plante si forme geometrice.

In primul rand, putem incepe transformarea sau amenajarea prin colorarea peretilor. Culorile alese sa fie modeste, cum ar fi alb sau bej. Verde, bluemarin si galben /auriu din desert pot fi folosite pentru decoratiuni interioare. Iar pentru a adauga frumusete camerei se pot combina plante exotice in interiorul casei, oferind un aspect tropical. Textilele utilizate sa fie de culori calde remarcabile, de exemplu, violet, culoare ce este destul de des utilizat in designul interior arab.

 

stilul marocan in amenajare
stilul marocan in amenajare

Mobilier si decoratiuni

Mobilierul este deosebit de scazut, acest lucru este tipic pentru stilul marocan. Este decorat cu sculpturi si realizat din lemn de culoare inchisa. Acest lucru este deosebit de vizibil la masutele hexagonale / octogonale, in jurul caruia consuma mancarea.  Exista 1-2 canapele plasate in living, partea de sus a acestor canapele sunt in forma dreptunghiulara. Blaturile au model de mozaic peste ele, iar tavile din cupru si alama sunt utilizate pentru suport alimente si bauturi.

stilul marocan in amenajare
stilul marocan in amenajare

Decoratiunile de perete si picioarele mesei pot fi realizate din fier forjat. Ceea ce face ca stilul marocan sa fie si mai placut sunt farfuriile colorate cu motive, tavile din sticla placate cu mozaic, suporturile de lumanari si lampile decorate cu pietre. Cu mozaic putem decora nu numai podeaua si peretii, ci si mobilierul.

Oglinzile folosite in decoratiuni interioare sunt inramati cu lemn sau metal.   Corpurile de iluminat in stilul marocan sunt diferite fata de cele gasite in alte tari. Specificul acestor corpuri de iluminat este ca sunt lucrate manual de artizani.

 

Covoare si perne decorative

Daca suntem in masura, sa achizitionam un adevarat covor persan,aceasta va crea atmosfera de est. Covoarele pot acoperi patul, sau chiar agitate pe perete. Cheia succesului constand in a fi la vedere. Canapelele sa le decoram cu cat mai multe perne decorative confectionate  din matase si alte textiluri.

Sursa poze: http://www.jazzyliving.com/ethnic-styles-in-decorating-to-bring-tranquility-and-peace-in-the-home/819hlkvsfhl-_sl1489_/

http://www.decor-tips.com/blog/2011/06/10/moroccan-decorating-style-part-one-living-room/

http://www.architecturedecor.com/moroccan-decorating-style.html/

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar