Stilul industrial in amenajari

Stilul industrial a luat avant in ultimii ani din ce in ce mai mult, fiind considerat a fi un stil de amenajare in trend, potrivit pentru persoanele inovatoare si creative. Un stil saracacios din punct de vedere al decoratiunilor, acesta poate fi transformat cu usurinta in ceva plin de personalitate, cu doar cateva elemente simple.

 

Caracteristicile stilului industrial

Stilul industrial este recomandat persoanelor libertine, pline de energice si nonconformiste. Din punct de vedere al gustului pentru estetic, stilul industrial este potrivit pentru cei carora prefera asocierile de obiecte inedite, industriale alaturi de materiale inovatoare sau traditionale.  Acest stil de amenajare poate fi folosit cu succes pentru orice incapere din locuinta deoarece are puterea de a transforma orice spatiu in ceva unic si original.

bucatarie in stil industrial
bucatarie in stil industrial

Pentru a aduce stilul industrial in casa dvs. puteti apela la cateva sfaturi simple si usor de pus in practica. Peretii poti fi imbracati partial in caramida, pot avea tencuiala la vedere sau pot fi usor scorojiti, cu un aspect nefinisat. Daca locuiti intr-o casa noua si va doriti o amenajare in  stilul industrial, puteti opta pentru tencuieli care au un aspect uzat si nefinisat si pentru placari realizate asemenea unor colaje de ziare si fotografii.

Cu ajutorul acestora veti obtine un stil de amenajare industrial autentic, alaturi de care va trebui sa adaugati piese de mobilier in acelasi stil. Piesele de mobilier vintage combinate cu elemente mai moderne sunt ideale pentru a intregi aspectul industrial.

In ceea ce priveste elementele cromatice, stilul industrial poate fi definit ca unul destul de anost, avand in vedere ca predomina culori precum cenusiu si brun. Totusi, puteti echilibra atmosfera cu ajutorul unor accesorii, textile sau plante in tonuri mai calde.  Acest stil industrial poate parea destul de masculin si de multe ori designerii incearca sa il reinterpreteze prin adaugarea unor elemente mai feminine.

bucatarie in stil industrial
bucatarie in stil industrial

Suprafetele metalice sunt o alta caracteristica a stilului de amenajare industrial, insa recomandarea noastra este sa pastrati echilibrul cat mai bine si sa nu faceti abuz de aceste elemente. Cautati un echilibru intre elemente traditionale de decor si aceste suprafetele metalice. De exemplu, bucatariile cu electrocasnice nichelate se potrivesc cu mese si caune cu aspect vintage.

Stilul de amenajare industrial este recomandat pentru orice locuinta, insa in special pentru cele cu suprafete mai mari, pentru a face loc nuantelor inchise, metalice si decoratiunilor mai reci. Secretul este sa combinati elementele reci, dure si masculine cu cele mai calde pentru a obtine un stil industrial unic.

Sursa poze:http://adorable-home.com/wp-content/gallery/vintage-and-industrial-style-kitchens-by-marchi-group/vintage-and-industrial-style-kitchens-by-marchi-group-1.jpg

http://www.auramas.com/wp-content/uploads/2012/11/Modern-black-chandeliers-Idea.jpeg

http://www.chicagohomemag.com/Chicago-Home/Images/2007/July-August/0707HOME_IndustrialRev_Head.jpg

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.