Stilul etno in locuinte

Cu pietre de mosaic frumos incrustate pe peretele holului, perdele lungi in culori calde si puternice, translucide – ce lasa sa treaca lumina, un covor  cu model de zebra sau o mica zona de relaxare  – asa numita amenajare in stil etno ne captiveaza catre culturi straine si ne duce intr-o calatorie in jurul lumii.In stilul etno totul este permis: ansamblul de culori a diferitelor culturi leaga distantele geografice, conecteaza contrariile si se redefineste in permanenta.

Imaginatia nu are limite: daca obiectele decorative traditionale de provenienta africana legam cu culorile bogate ale Indiei, liniile simple ale Asiei cu tesuturile luxuriante si cu modelele luxoase ale Estului, depinde doar de noi.

Optati pe piese de mobilier naturale, realizate din ratan, bambus si lemn, si sa combinam acestea cu lampi, vaze si boluri decorative, sau cu statui deosebite.

Chiar daca stilul etno in amenajare interioara ne permite orice, trebuie gandit bine pentru ce tip de mobilier, materiale si obiecte de decoratiuni armonizeaza unele cu celelalte pentru a evita supraincarcarea camerei, pentru a nu cadea in partea cealalta a calului.

Inspiratii pentru interioare in stilul etno

Mobilier: Deoarece stilul etno este bogat si colorat, in privinta mobilierului putem fi putin mai retinuti. Sa ignoram tapiteria cu model, dar si materialele, ca lac, sticla si otel. La stilul etno se potrivesc mult mai bine mobilierele realizate din materialele naturale, lemn, bambus, ratan. Se potrivesc foarte bine in acest stil de amenajare saci de sezut realizate din impletitura sau pernele de podea din imitatie de piele de animale.

Iubitorii de cafea isi pot achizitona o masuta de cafea. Masuta de cafea realizat din table de alama sau mozaic, dar tot pentru acest scop este foarte frumos si o buturuga.

Culoare: Culorile puternice pe pereti, de exemplu indigo, galben sofran sau caramiziu pot fi combinate cu succes cu vaze antice, cu materiale, tesaturi aurii si cu mobilier in tonuri calde, inchise la culoare. Daca ne dorim culoare, atunci la alegerea de perdele, perne si covoare sa fim atenti. Sa aducem acele culori, care formeaza un contrast puternic cu nuanta peretelui.

Accesorii: Obiectele decorative plasate cu gust, ofera stilului etno atingerea finala exceptionala. De exemplu: o patura patchwork pe canapea, o jucarie de vant realizat din bambus, figurine sculptate din lemn si masti africane, boluri pictate din ceramica, lampi marocane, etc.

Sursa poze: http://modishspace.com/2013/eco-and-ethno-style-interior-design-examples-extraordinary-interior-designs-of-two-brazilian-houses.html

https://www.westwing.de/magazin/how-to/trend-ethno-style/

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.