img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Stilul de amenajare eclectic – eleganta si simplitate

Stilul de amenajare eclectic – eleganta si simplitate

Stilul eclectic este o combinatie unica de doua-trei stiluri de amenajare, unite intr-un mod special, pentru a realiza un tot unitar. Aflandu-se in contrast cu stilul minimalist, stilul eclectic este preferat in special de persoanele care adora amenajarile mai incarcate, fiind un stil imaginativ, care tine de talentul estetic si personalitatea fiecaruia.

Haideti sa vedem care sunt principalele caracteristici ale stilului eclectic si prin ce elemente originale se distinge acesta.

Culori

Paleta cromatica folosita de adeptii stilului eclectic este variata, insa ca o regula generala, se folosesc in special culorile neutre pentru a crea fundalul si pentru piesele de mobilier de dimensiuni mari, iar culorile mai puternice si mai indraznete pentru a pune in evidenta accente unice si detalii speciale. Crearea de contraste este de fapt un element caracteristic important al acestui stil de amenajare.

amenajare in stil eclectic
amenajare in stil eclectic

Cele mai intalnite culori folosite in amenajarea unei case in stil eclectic sunt diverse nuante de alb, crem, maro, gri si negru.

Piese de mobilier

In alegerea mobilierul, se tine cont de fapt de preferintele personale, avand in  vedere ca nu exista reguli stricte de combinare a elementelor de mobilier. Mobilierul poate fi clasic, contemporan, sobru sau nonconformist, apartinand unor stiluri total diferite. Texturile brute pot fi combinate cu materiale fine si elegante iar elementele uzate pot fi alaturate obiectelor finisate.

living in stil eclectic
living in stil eclectic

In stilul eclectic se folosesc de obicei piese de mobilier apartinand unor epoci diferite: fotolii clasice asezate langa canapele minimaliste, scaune vintage asezate in jurul unor mese contemporane. Toate aceste piese de mobilier trebuie sa aiba insa un punct in comun, sa exprime o poveste. O tehnica des folosita pentru a crea un interior eclectic unitar este si folosirea unor piese de mobilier din lemn de aceeasi culoare. O varianta asemanatoare este aceea de a potrivi materialele textile – tapiserii, perdele, draperii, atat din punct de vedere cromatic, cat si al texturii.

Idei de amenajare – stil eclectic

Daca aveti un spatiu modern si generos, puteti sa il amenajati cu o canapea crem sau beige in stil minimalist, realizata din stofa neteda, pe care sa o combinati cu un fotoliu tapitat in culori vii. O masuta de cafea in forma de cufar dintr-o esenta de lemn inchisa la culoare se potriveste de minune stilului eclectic si pune in evidenta anumite spatii si zone din casa. Pe pereti puteti atarna tablouri in ulei si fotografii prezentate in sticla cu elemente metalice. Draperiile cu imprimeuri texturate, pot fi alese de preferinta in ton cu tapiteria pieselor de mobilier.

Sursa poze:http://www.cruzine.com/wp-content/uploads/2011/02/eclectic-20.jpg                                 

http://www.designshuffle.com/blog/files/2011/06/1-ds-eclectic-style.jpg

http://www.homegoods.com/blog/2012/09/29/eclectic-style-embraces-one-of-a-kind-pieces/

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar