Stilul african in amenajari interioare

Caldura si decorul unei zone exotice poate fi regasita cu succes pe continentul african. Acest stil de amenajare atrage atentia din ce in ce mai mult, datorita bogatiei sale si imprimeurilor deosebite care ofera o nota aparte in design interior.

Bogatia savanei poate fi o reala sursa de inspiratie in interioare. Aveti posibilitatea de a pastra decorul clasic, sau de a adauga un strop de modernism in amenajari interioare. Dar mai intai sa vedem ce presupune stilul african si cum il amenajam.

Culori si mobilier

stilul african in living
stilul african in living

Decorul de baza african trebuie sa inceapa de la tonuri calde, naturale precum bej, maro deschis, crem, galben care pot fi aprinse de un mix de culori precum rosu, portocaliu etc. Pentru a surprinde cat mai bine acest stil de amenajare, oferiti caldura si bogatia faunei si florei prin piese de baza, pe care sa le integrati cu usurinta in incaperi.

living in stil african
living in stil african

Stilul african presupune mobilier din lemn subtire si materiale cat mai naturale care sa caracterizeze mobila. De asemenea, impletiturile din ratan sau elementele din bambus ofera o nota naturala incaperii si senzatia de spatiu aerisit. 

 

Textile si decoratiuni interioare

Materialele textile cu motive africane sau cu animale din savana africana pot fi o resursa accesibila de amenajare. Puteti oferi o savoare africana in incapere cu ajutorul unor perne reprezentative sau covoare din lana. Animal print este un alt element definitoriu al stilului african, in stil zebra de exemplu.

dormitor  in stil african
dormitor in stil african

Spatiul exotic poate fi complet de decoratiuni interioare, care sa imbogateasca decorul. Aici vorbim de celebrele masti africane, statuete de decor pictate in negru, vaze etc. Obiectele decorative lucrate manual sau decoratiunile interioare sculptate reprezinta un adevarat simbol al frumusetii africane. Peretii pot fi completati cu ajutorul unor tablouri inspirate din fauna si flora africana pentru a reda un spatiu plin de viata.

Mult succes in amenajari neconventionale!

Sursa poze: http://www.architectureartdesigns.com/wp-content/uploads/2014/01/1840-630×402.jpg

http://www.pinterest.com/pin/123356477264601842/

http://www.architectureartdesigns.com/wp-content/uploads/2014/01/548-630×419.jpg

http://www.architectureartdesigns.com/wp-content/uploads/2014/01/946-630×418.jpg

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.