Sfaturi pentru aranjarea mobilei in living

Sufrageria trebuie sa fie amenajata astfel incat sa devina o zona de socializare si relaxare pentru mese festive sau petreceri. De aceea, modul in care aranjam piesele de mobilier trebuie sa reflecte cat mai clar aceste functii. In cazul in care va luptati cu dificultati in a aseza eficient mobilierul in living va oferim cateva sfaturi de care puteti tine cont.

 

Punctul central din living

Best-modern-living-room-furniture-2Living-ul poate avea un punct de atractie sau un punct central care sa iasa in evidenta si in jurul caruia sa fie asezate piesele de mobilier. Pentru un living la casa, punctul central poate fi semineul. In apartament, atractia poate fi situata in jurul televizorului, a masutei de cafea sau a altui element decorativ semnificativ. In momentul in care ati stabilit atractia principala puteti organiza restul pieselor din camera.

 

Cum sa aranjezi?

Dupa ce ati stabilit punctul de interes al incaperii divizati restul elementelor in diferite zone. Zone de conversatie, de luat masa, de relaxat si asa mai departe. Dupa care, continuati prin a aseza fiecare piesa de mobilier in zona potrivita.

Aranjare mobila livingPrincipala maniera de organizare a mobilierului din living este in forma de L sau de U. Astfel ca, puteti aseza o masuta de cafea langa un taburet sau un fotoliu. Daca doriti sa amenajati zone intime pentru lectura sau conversatii puteti aranja canapeaua langa fereastra, sau putin mai departe de zona de interes.

Atunci cand asezati mobila in living trebuie sa lasati spatiu suficient pentru un culoar de miscare in camera. Acesta trebuie sa permita trecerea invitatilor si miscarea acestora intr-o maniera cat mai usoara si fara efort. Faceti mutarile necesare pana creati un spatiu cat mai aerisit.

Living-room-furniture-900x450Zona de luat masa este de asemenea importanta si poate fi asezata in moduri diferite. De obicei se prefera pozitionarea mesei in centrul camerei, insa designerii recomanda amenajarea acesteia intr-un colt special amenajat. Acest lucru va ajuta sa eliberati spatiul, iar mobila nu mai pare inghesuita.

Asezarea mobilei din sufragerie se face dupa preferinta si spatiul avut la dispozitie. Totusi, este bine sa urmam si indicatiile oferite de cei specializati pentru a beneficia la maxim de spatiul incaperii.

Sursa poze:

http://cdn.homedit.com/wp-content/uploads/2011/02/Modern-Living-Room-Furniture-1.jpg

http://furniture.trendzona.com/living-room-design/living-room-furnishing-part-1.html

http://www.womanlypage.com/best-modern-living-room-furniture

http://www.viahouse.com/2012/11/modern-living-room-furniture/living-room-furniture/

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.