Sfaturi pentru amenajarea unui dormitor relaxant

Dormitorul este camera in care ne odihnim, citim sau intreprindem alte activitati de relaxare. De aceea, este indicat ca aceasta incapere sa fie amenajata cu deosebita atentie pentru a obtine un spatiu cat mai relaxant, care sa ne asigure buna dispozitie si confort. Folosind cateva sfaturi sau idei simple si la indemana puteti transforma dormitor-ul intr-o camera odihnitoare.

 

Folositi culori deschise in dormitor

amenajare dormitor
amenajare dormitor

Pentru a crea un spatiu cat mai odihnitor puteti amenaja si decora camera in culori deschise: alb, albastru sau verde. Aceste culori ofera senzatia de calm si sunt odihnitoare pentru ochi, realizand o atmosfera curata si placuta. Nuantele sunt potrivite atat pentru pereti, dar si pentru mobila si diferite obiecte decorative (draperii, perdele, vaze, tablouri). Puteti alege un pat de culoarea lemnului natural si sa amenajati tesaturile in culoare alba, cu accente bej sau maro deschis. Pentru un efect dramatic optati pentru un pat cu baldachin, confectionat dintr-un material vaporos.

 

Creati un dormitor spatios

amenajare dormitor
amenajare dormitor

O camera mare si spatioasa va ajuta sa va odihniti mai bine pentru ca ofera o atmosfera destinsa. Dormitorul nu trebuie decorat cu multe obiecte sau piese de mobilier pentru ca incarca si aglomereaza spatiul. Atunci cand decorati aceasta camera este recomandat sa ganditi totul pentru a pastra doar lucrurile esentiale: pat, sifonier, birou si cateva decoratiuni simple. Dormitoarele aerisite asigura un somn relaxant.

 

Eliminati aparatele electronice din dormitor

amenajare dormitor
amenajare dormitor

Prezenta aparatelor electronice in dormitor distrage atentia de la odihna si duce la producerea de agitatie. Pentru un somn sanatos se recomanda eliminarea acestor aparate din camera unde dormim. Regulile feng shui, dar si specialistii in amenajari interioare spun ca putem inlocui televizorul din dormitor cu alte obiecte decorative: tablouri sau vaze cu flori. Tablourile cu peisaje din natura relaxeaza si va ajuta sa va odihniti mai bine.

Sursa poze:

http://www.apartmenttherapy.com/bedrooms-by-luxe-interiors-42612
http://www.apartmenttherapy.com/get-the-look-tufted-headboard-181610

http://szafabezdnajoanny.blogspot.ro/2011/09/relaxing-bedroom-ideas-relaxing-bedroom.html

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.