Sfaturi pentru alegerea corecta a mobilierului de bucatarie

Bucataria este una dintre cele mai importante zone a locuintei. Este locul in care pregatim masa pentru intreaga familie. Din acest motiv, bucataria este echipata cu multe ustensile, aparate, ingrediente si alte lucruri necesare care sunt folosite in timpul gatitului.

aqua step_shipdeck collection_mystic_wood
mobilier de bucatarie

Achizitionarea unui mobilier de bucatarie la prima idee poate parea simpla, insa cu cat ne gandim mai bine, luarea deciziei devine putin meticuloasa. Cu totii stim ca bucataria are nevoie de mobilier / dulapuri pentru a putea pastra ustensilele, ingredientele si toate accesoriile necesare pentru prepararea alimentelor.

Ustensilele de bucatarie, precum si alte obiecte trebuiesc pastrate in interiorul dulapului, pe rafturi si in sertare pentru a evita aglomerarea bucatariei.

Dulapurile de bucatarie ne sunt oferite in diferite concepte, stiluri, modele si de cele mai multe ori sunt plasate sub zonele de lucru, montate pe perete – cu scopul de a economisi spatiu.

aqua step_shipdeck collection_mystic_wood
idee de mobilier de bucatarie

In acest articol dorim sa prezentam cateva puncte pe care sa l-e luati in considerare la cumpararea unui mobilier de bucatarie:

1. Design-ul bucatariei – dulapurile trebuie sa se potriveasca cu aspectul / stilul si conceptul bucatariei.
2. Confort – este foarte important ca dulapurile de bucatarie sa ofere confortul de care avem nevoie pentru un loc de depozitare.
3. Spatiu de depozitare – sa ne gandim inainte de cat spatiu de depozitare avem nevoie.
4. Sertare dulap- se verifica ca sertarele sa fie durabile, usor de tras /impins inapoi la loc.
5. Rafturi durabile – important ca ele sa fie groase si suficient de rezistente pentru a suporta obiectele/ingredientele ce sunt asezate in ele.
6. Usile dulapului – existe unele dulapuri care au usi care se deschid / inchid greu. Unele usi sunt durabile, altele pot fi usor deteriorate. Desi majoritatea producatorilor ofera stiluri similare este important sa ne uitam bine.

Care sunt criteriile in functie de care alegeti dulapurile pentru bucatarie? Ce roluri / functii trebuie sa indeplineasca dulapurile de bucatarie?

Sursa poze: http://www.hdm.info
http://www.aquastep.be

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.