Sfaturi pentru a lumina un dormitor intunecos

Dormitorul este incaperea in care ne relaxam, ne odihnim si ne indeplinim activitatile zilnice. Aceasta camera trebuie sa fie cat mai prietenoasa si armonioasa pentru ca ne influenteaza starea zi de zi.

amenajare dormitor luminos
amenajare dormitor luminos

Modul in care este amenajat dormitorul va stimuleaza activitatile, de aceea este important ca incaperea sa aiba un grad de luminozitate excelent. V-am pregatit cateva sfaturi simple si la indemana pe care le puteti incerca pentru a va lumina camera.

 

Culoarea peretilor

amenajare dormitor luminos
amenajare dormitor luminos

Daca doriti sa schimbati luminozitatea din camera, puteti incepe de la culorile peretilor. Alegeti culori deschise precum bleu, verde, alb, crem sau galben pentru pereti. In ceea ce priveste tipul de vopsea, cele mai potrivite sunt nuantele lucioase si sidefate deoarece reflecta lumina si creeaza un efect luminos in dormitor.

 

Mobilier in dormitor

amenajare dormitor luminos
amenajare dormitor luminos

Un alt sfat util pe care il puteti folosi cu succes pentru a schimba atmosfera intunecoasa din dormitor se refera la decorarea incaperilor cu mobilier in culori deschise ca alb sau crem. Daca doriti sa realizati un contrast echilibrat cu peretii, puteti sa optati si pentru un mobilier in culori putin mai calde. In cazul in care combinati peretii albi cu un mobilier deschis la culoare o sa aveti un mediu prea simplist si sters. Incalziti atmosfera cu pete de culoare, fie ca vorbim de modele fantezie pe canapele, fete de masa colorate sau perne pe fotolii.

 

Oglinzi si lampi

amenajare dormitor luminos
amenajare dormitor luminos

Surse de lumina sub forma unor lampi pot compensa senzatia de intunecos. Acest lucru se poate realiza nu numai seara, atunci cand va bucurati de lumina lor, dar si prin alegerea unor lampi de sticla in culori deschise: galben sau portocaliu. Cele mai potrivite sunt culorile pastelate pentru ca raspandesc o lumina placuta in apartament. Oglinzile sunt accesoriile cele mai potrivite pentru a mari spatiul din camera si pentru a reflecta lumina in dormitor. Datorita acestui fapt, pot fi asezate fie pe mobila sau agatate pe perete, fata in fata cu sursele de lumina pentru a le reflecta in camera.

Spor la iluminat dormitorul!

Sursa poze:http://www.designocd.com/wp-content/uploads/2012/03/light-bedroom.jpg

http://psgroove.net/wp-content/uploads/2012/10/bedroom-lighting.jpg

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.