img
Home / SCARI INTERIOARE | SCULPTURI / Scari plutitoare- care este secretul lor?

Scari plutitoare- care este secretul lor?

In casele cu etaj, scarile reprezinta punctul cheie in amenajare. De aceea, fiecare element de decor se completeaza cu restul stilului, iar rezultatul trebuie sa fie un tot unitar inchegat.

Scarile sunt punctul de atractie in locuintele cu etaj, care trebuie amenajate cu multa grija. Astfel, ce-ar fi sa optati pentru scari plutitoare? Haideti sa vedem despre ce este vorba.

 

design interior
design interior

Idee creativa in case moderne: scari plutitoare

Scarile plutitoare sau deschise au un sistem de montare interesant fata de alte stiluri de scari. Tocmai de aici apare elementul vizual impresionant si anume senzatia de plutire. Unele folosesc sipci de fixare pe perete, balustrada de sticla sau altele stalp de metal subtire pentru a incadra scarile si a le oferi un aspect aerisit.

Aceasta alegere este impresionanta din punct de vedere arhitectural, potrivita oricarui stil de amenajare. Scarile plutitoare nu incarca vizual incaperea, oferind o atmosfera minimalista in orice interior. Asadar, aceste detalii confera un farmec aparte acestor scari plutitoare la care veti avea senzatia ca efectiv calcati pe nori.

 

Scari plutitoare: intre functionalitate si stil

design interior
design interior

Pe langa functionalitatea oferita in orice locuinta cu etaj, aceste tipuri de scari ofera un stil aparte oricarei incaperi. Elementul estetic consta tocmai in efectul de plutire, iar forma lor se poate prezenta in spirala sau in linie dreapta. Aceasta alegere depinde de marimea incaperii, dar si de amenajarea incaperilor. De asemenea, materialul care contribuie la frumusetea scarilor difera: puteti alege intre scari din lemn, sticla, marmura etc.

Un alt avantaj al scarilor plutitoare este spatiul redus pe care-l ocupa in incapere, in comparatie cu alte modele de scari. In plus, spatiul de sub ele permite imaginatiei sa gaseasca noi oportunitati de amenajare, cum ar fi amenajarea unui birou sau a unui colt de odihna.

Asadar, acum ca am aflat care este secretul scarilor plutitoare, nu ne mai ramane decat sa va dorim spor in amenajare!

Sursa poze: http://cdn.decoist.com/wp-content/uploads/2013/04/Custom-floating-stairs-decorated-in-a-unique-fashion.jpg

http://p-ec2.pixstatic.com/51bd4862d9127e264b002027._w.540_s.fit_.jpg

http://cdn.decoist.com/wp-content/uploads/2013/04/Extravagant-curved-floating-glass-staircase-seems-to-have-been-inspired-by-the-human-DNA.jpg

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar