Scări în case moderne – ceea ce trebuie să știți despre

Atunci când vorbim despre interioarele unei case, vorbim despre destul de multă muncă în comparație cu un apartament, dar nimic nu se compară cu decorarea propriei case. Unele locuințe pot avea mai multe etaje, ceea ce înseamnă că scările sunt un element foarte important.

Avem multe opțiuni atunci când alegem să construim niște scări interioare în casa noastră, iar acest lucru depinde foarte mult de culorile camerei, de mobilier, de perspectiva designului interior complet al camerei. Designul acestor scări va schimba total aspectul casei tale și îi va da un aer primitor și creativ. Rareori știm exact ceea ce ne dorim, dar concluzia pe care vreau să v-o ofer s-ar putea regăsi în inspirația pe care doresc să v-o ofer. Dintre toate aceste opțiuni, o puteți alege pe cea care vi se potrivește cel mai bine, dar nu trebuie să uităm funcția principală a scărilor: aceea de a ajunge la următorul nivel al casei.

Haideți să vorbim despre opțiunile pe care le avem în materie de design interior cu scări.

Scări fără balustrade

Când vine vorba de scări, alegerea de a include sau nu balustrade este o chestiune de preferințe personale. Unii oameni consideră că balustradele sunt esențiale pentru siguranță, în timp ce alții le văd ca pe un adaos inutil. Există argumente pro și contra pentru ambele alegeri. Scările fără balustrade pot fi văzute ca fiind moderne și elegante, dar lipsa lor de sprijin le poate face periculoase, în special pentru copiii mici sau pentru cei cu mobilitate limitată.

Scari fara balustrada

Pe de altă parte, scările cu balustrade pot oferi un sentiment de siguranță, dar pot fi, de asemenea, o pacoste și s-ar putea să nu se potrivească cu estetica unei case mai moderne. În cele din urmă, decizia de a include sau nu balustrade pe scări este una personală, care depinde de propriile nevoi.

O alegere modernă, dar forma lor trebuie să fie cât mai dreaptă pentru a oferi siguranță. Scările trebuie să fie din lemn, cu o balustradă din metal sau sticlă. Cel mai important lucru este ca acestea să ofere o senzație de lejeritate și spațiu, motiv pentru care sunt perfecte pentru casele mici.

Scări în spirală

scara in spirala

Când vine vorba de scări, există o mulțime de opțiuni diferite din care puteți alege. Unii oameni preferă scările drepte, în timp ce alții preferă scările în spirală. Și apoi există și scări în spirală, care oferă un aspect unic și elegant. Însă care sunt avantajele și dezavantajele scărilor în spirală?

Un avantaj al scărilor în spirală este că ocupă mai puțin spațiu decât scările tradiționale. Acest lucru le face să fie o alegere bună pentru casele sau apartamentele mici. De asemenea, ele adaugă o notă de eleganță oricărei încăperi. Cu toate acestea, există unele dezavantaje ale scărilor în spirală. Ele pot fi mai dificil de urcat decât scările drepte și este posibil să nu fie potrivite pentru copiii mici sau pentru persoanele cu probleme de mobilitate. În general, scările în spirală sunt o alegere funcțională și practică, în special în casele moderne.

Scări practice

Scările sunt adesea considerate o necesitate practică, mai degrabă decât un element de design. Cu toate acestea, scările pot fi, de fapt, o modalitate excelentă de a adăuga stil și personalitate casei tale. Cu puțină gândire creativă, scările pot fi folosite pentru a crea o varietate de aspecte, de la cele elegante și moderne la cele confortabile și tradiționale.

Scara practica

De exemplu, scările pot fi vopsite sau colorate pentru a se potrivi cu schema de culori existentă a casei dvs. Alternativ, scările pot fi tapițate sau acoperite cu mochetă pentru un aspect mai moale. Și, dacă aveți puțin spațiu, scările pot fi folosite chiar și pentru a crea spațiu de depozitare sau spațiu de locuit suplimentar. Cu puțină imaginație, scările pot fi transformate dintr-un gând de pe urmă într-o parte frumoasă și integrantă a casei tale.

Scări din lemn

Acestea sunt o parte vitală a multor case; ele oferă mijloacele prin care accesăm diferite niveluri ale casei. Ele vin într-o varietate de materiale, dar lemnul este una dintre cele mai populare alegeri. Scările din lemn au multe avantaje; pot fi vopsite sau colorate cu ușurință pentru a se potrivi cu decorul din jur și sunt relativ ușor de instalat.

De asemenea, covorul poate fi adăugat cu ușurință la scările din lemn pentru a le da un aspect mai moale și mai modern. Cu toate acestea, scările din lemn necesită mai multă întreținere decât scările realizate din alte materiale; ele trebuie șlefuite și resigilate în mod regulat pentru a preveni deteriorarea. Cu toate acestea, scările din lemn rămân o alegere populară pentru mulți proprietari de locuințe datorită frumuseții și versatilității lor.

Scari din lemn

Scări din sticlă

O completare nonconformistă ne este adusă de tendința scărilor din sticlă, care vor fi cu siguranță piesa de rezistență a întregii încăperi. Scările au fost o parte necesară a arhitecturii timp de secole, dar în ultimii ani, scările au devenit mai mult decât un simplu element funcțional al unei clădiri.

Scara iluminata

Datorită utilizării unor materiale precum sticla, scările pot fi folosite acum și ca o declarație de design. Scările din sticlă sunt deosebit de populare în casele contemporane, unde pot contribui la crearea unei senzații deschise și aerisite. Cu toate acestea, scările de sticlă nu sunt lipsite de provocări. Pe lângă faptul că sunt alunecoase, ele pot fi, de asemenea, destul de fragile. Ca urmare, este important să aveți grijă atunci când alegeți scări de sticlă pentru casa dvs. Dar dacă sunteți în căutarea unui mod cu adevărat unic de a adăuga stil spațiului dvs., scările de sticlă merită cu siguranță luate în considerare.

Scările realizate din sticlă sunt, de asemenea, foarte durabile și ușor de întreținut. Deși pot necesita o investiție inițială mai mare decât scările tradiționale, scările din sticlă vor fi cu siguranță un subiect de conversație pentru anii ce vor urma.

Concluzie

În general, există o varietate de scări din care puteți alege atunci când decideți să adăugați scări în casa dvs. Este important să luați în considerare aspectul general pe care sperați să îl obțineți înainte de a lua o decizie finală. Folosind puțină creativitate și imaginație, scările pot fi transformate dintr-o necesitate practică într-o parte frumoasă și integrantă a casei dvs.

Când vine vorba de scări, este important să discutați în detaliu cu arhitectul dumneavoastră. Aceștia vă pot ajuta să alegeți scările potrivite pentru casa dvs. și, de asemenea, vă pot ajuta să proiectați o scară care să completeze perfect decorul din jur. Lucrând îndeaproape cu arhitectul dumneavoastră, puteți fi sigur că scările dumneavoastră vor fi atât funcționale, cât și frumoase. Iar dumneavoastră le veți iubi și vă veți bucura de ele pentru mulți ani de acum încolo.

Dacă vă interesează aspectul scării, atunci probabil că vă gândiți și la celelalte încăperi pe care doriți să le mobilați în mod special. Această postare pe blog vă va ajuta cu siguranță: https://www.constructii24.ro/5-spatii-din-casa-ta-care-merita-sa-cheltuiesti-un-pic-mai-mult-pentru-decorare/

Photo credit:

www.pixabay.com

https://abiesalba.net/wp-content/uploads/2019/07/74-fotos-kollektion-von-schrank-unter-offener-treppe-grundrisse-idee-von-stauraum

Cum sa aleg care scara vreau?

Cel mai bine este sa studiez pagini web sau vizitezi showroom-uri cu modele care iti place

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.