Scari din lemn – 5 motive de ce sunt mai frumoase

Scari din lemn, sticla, inox sau fier forjat toate fac legatura intre etajele locuintei si sunt ca o carte de vizita pentru locuinte, case si vile. Multi oameni isi pun intrebarea: “Ce fel de scara interioara ar trebui sa instalez in locuinta mea”? Cei mai multi oameni opteaza in acest caz la scari din lemn, realizate in intregime din lemn sau combinate cu alte materiale.

Scari din lemn – de ce sunt cea mai buna alegere?

Lemnul este un material natural, imbunatateste climatul interior, este placut si “cald” la atingere. Scari din lemn emana caldura, confort si vitalitate, chiar si in combinatie cu diferite alte materiale isi pastreaza farmecul lor unic si aspectul atractiv. Scari din lemn masiv sunt caracterizate prin longevitate, varietate, durabilitate si obtiuni de design personalizat. Totodata, scarile din lemn sunt elegante si confera spatiului locuit o atmosfera nobila.

Scari din lemn – nobile si usor de intretinut

Foto: @Ilshofer Treppenbau

Scarile din lemn sunt foarte usor de intretinut si curatat, sunt igienice si foarte robuste. In functie de lacul de protectie folosit, ele trebuie curatate si relacuite cu un lac de protectie cel putin o data pe an, astfel aspectul frumos al lemnului se mentine, iar beneficiarul se poate bucura de eleganta lui scara din lemn.

Dulgherii si tamplarii construiesc scari din lemn dupa dorintele si inspiratia dvs. Lemnul este un material care poate fi conceput in diferite forme. Prin culoarea, structura, textura  si rezistenta lui, lemnul este foarte apreciat in constructia scarilor. Fiind trepte, contratrepte, balustrada sau mana curenta , lemnul este un material deosebit din care se poate construi scari din lemn elegante si personalizate.

Un alt articol interesant despre scari din lemn, in special despre mana curenta din lemn masiv curbabil gasiti aici: https://www.constructii24.ro/2011/mana-curenta-curbat-din-lemn-masiv-indoit-la-rece

Toate articolele din categoria scari gasiti aici: https://www.constructii24.ro/category/scari

Sursa foto: http://www.gestello.de

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.