Printre albul prezent in casa

Ne plac casele cu peretii vopsiti in albi, macar un spatiu al casei. Incredibil ce poate face aceasta culoare, oferind un efect original, versatil, unic si atat de uimitor. Este aerisit, luminat si indeplineste functii mari, cum ar fi deschiderea de spatii inguste, aducerea de coeziune la case extinse sau incoerente.

dizain interior
dizain interior

Asa cum se spune, culoarea alb este extrem de versatil. Folosind doar putina imaginatie putem face ca albul sa functioneaza in apropare orice situatie. Albul este culoarea adevarului, culoarea puterii , intr-un cuvant albul este perfectiunea. Este, de asemenea, un element puternic care poate fi utilizat atunci, cand dorim sa atragem toate privirile asupra unui obiect pretios din casa.

Un alt motiv pentru culoarea alb este ca se poate combina si se potriveste perfect cu toate tipurile de materiale (accesorii) si stiluri, dar nu creaza haos. Albul ofera unitate si un sentiment de consistenta.

Ce poate face albul in casa?

dizain interior
dizain interior

Multi dintre noi nu prefera albul, deoarece cred ca nu este chiar o culoare pentru toate. Acest fapt nu este adevarat in intregime. Daca mergem intr-un magazin de vopsele si ne uitam la culoarea alb, observam ca exista sute de nuante de alb, cu diferite subtonuri. Albul nu este o culoare plictisitoare, ci dinpotriva, este confortabila, usoara. Un apartament mic poate fi extins vizual folosind o paleta de culori aproape de alb.

Culoarea alba este tipica pentru proprietatile reci, deci avand peretii albi avem impresia unui apartament rece, cu atmosfera distantata. Insa putem obtine un efect familiar, utilizand accesorii in culori calde, culori calde de mobilier din lemn natural si alte materiale naturale, cum ar fi de exemplu piatra, caramida, etc. Dar putem inveseli peretii albi, cu imagini, tatuaje de perete si stickere.

dizain interior
dizain interior

In camere cu stil modern, cu , canapea alba, cu flori frumoase albe ne trimite intr-o stare de spirit vesel. Ferestrele, de asemenea vopsite in alb lasa sa patrunda lumina pe fiecare obiect din camera, astfel crescand iluminatul si dimensiunea camerei.

Albul folosit in combinatie cu tonuri puternice de rosu, albastru, verde, are puterea de a oferi stralucire acestor culori inchise.

Albul este peste tot: mobilier, accesorii, covoare, corpuri de iluminat….. Este interesant de observant faptul ca putem face unele concepte de design destul de iesite din comun, dar  ele par cumva mult mai accesibile, atunci cand sunt imbracate in alb.

dizain interior
dizain interior

In poze sunt prezentate cateva idei despre cum putem juca cu privire la culoarea alba.

Ce parere aveti despre decorare in alb, vi se pare plictisitor sau dramatic, rece sau cald? Doriti sa-l utilizati in casa dvs?

Sursa poze:http://www.homedsgn.com/2012/07/17/modern-white-apartment-interior-by-alexandra-fedorova/white-interior-02/

http://www.chictip.com/dream-homes/dream-home-duplex-with-white-interiors-in-spain

http://www.homedit.com/pure-white-interior-design-ideas/

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.