img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Primele culori in tendinta pentru anul 2014

Primele culori in tendinta pentru anul 2014

In fiecare an, ultima luna din calendar aduce in prim-plan noutatile anului ce urmeaza si tendintele care ne vor inconjura. Culorile vedeta ale noului an se vor regasi atat in vitrinele marilor case de moda, in creatiile vestimentare prezente pe podiumuri, dar si in obiectele si colectiile propuse de designerii de interioare. Pantone a anuntat pentru anul 2014 zece culori speciale care ne vor incanta privirile in amenajarile interioare. Pentru anul ce urmeaza, designerii au abordat o tactica mult mai moderna si mai nonconformista, propunand un amalgam unic de nuante pastelate si tonuri vibrante si energice. Rezultatul: un echilibru cromatic fresh, revigorant si nonconformist.

 

Pasteluri linistitoare

culori in tendinta 2014
culori in tendinta 2014

Pastelurile propuse pentru amenajarile interioare din anul 2014 sunt in special nuante naturale, versatile, care se incadreaza in aproape orice spectru de culoare. Placid Blue este o culoare ce sugereaza pace, liniste, calm poate fi integrata cu usurinta in decorarea dormitorului sau in orice alt interior al locuintei. Daca doriti sa adaugati in amenajare o nota romantica si putin nostalgica, atunci nuanta Violet Tulip este culoarea perfecta! Aceasta se potriveste de minune in bucatarie sau in living.

Pentru dormitor, designerii ne recomanda nuanta Hemlock, asemanatoare mugurilor de primavara. Aceasta culoare ofera un aer estival, complet diferit de nuantele de verde din anii anteriori. Nuanta Hemlock este racoritoare, linistitoare, exact ca o gura de aer proaspat.

Specialistii in amenajari interioare atesta faptul ca aceste trei nuante pastelate sunt perfecte pentru orice incapere din locuinta. Combinate cu un ton mai profund, acestea ne ofera un rezultate exceptional, indiferent de stilul de amenajare ales.

Fundal neutru in amenajari interioare

Creati un fundal neutru special in amenajarile interioare, cu doua nuante exceptionale! Nuanta Sand ne duce cu gandul la odihna, caldura, zile relaxante de concediu. Este culoarea potrivita pentru a decora biroul sau spatii mai mici din locuinta (holuri, terase). Oferiti interioarele un aer sofisticat aparte cu Paloma, o nuanta neutra calda ce poate fi combinata cu orice ton cromatic mai puternic.

 

Paleta de culori puternice pentru interioare nonconformiste

tendinte amenajari 2014
tendinte amenajari 2014

Amenajati-va locuinta intr-un mod nonconformist cu aceste culori puternice, vii si pline de energie! Cayenne este un rosu strident, ce adauga o nota infocata, atragatoare in amenajarea interioara. Freesia este o nuanta luminoasa, puternica, cu note tropicale. Datorita faptului ca este o culoare atat de puternica, se recomanda utilizarea acesteia cu discretie si sub forma de accente, in combinatie cu tonuri neutre.

O alta culoare in tendinte pentru anul 2014 este Celosia Orange, ce sugereaza energie si spontaneitate. Recomandarea designerilor este folosirea accentelor usoare, doar pentru a pune in evidenta anumite zone din locuinta.

Paleta de nuante cromatice puternice se inchide cu alte doua culori vibrante. Radiant Orchid este o nuanta mai profunda ca Violet Tulip, o culoare vioaie, indrazneata ce poate fi folosita in personalizarea oricarui interior modern cochet si plin de stil. Dazzling Blue este mai indrazneata si mai energica decat Placid Blue, fiind chiar propusa pentru Culoarea anului 2014. Aceasta inspira incredere, liniste, dar si energie si stil nonconformist.

Alegeti oricare din aceste nuante de exceptie pentru locuinta dvs. si creati o simfonie cromatica unica!

 

Sursa poze: http://haughtyhedgehog.com/wp-content/uploads/2013/09/Celosia-orange-interior.jpg

http://www.simonedesignblog.com/wp-content/uploads/2013/11/dazzling-blue-bedroom1.jpg

http://www.designersraum.com/images/Aesthetic-Hospitality-Hotel-Interior-Design-of-Rosewood-Sand-Hill-Hotel-Menlo-Park-California-Junior-Suite.jpg

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar