Pivnita : 4 idei de reconditionare

Pivnita reflecta un spatiu cu multe dezavantaje, precum tavanul jos, lumina slaba sau chiar inexistenta si umezeala. Cu toate acestea, cu putina imaginatie si un buget accesibil, pivnita poate fi reconditionata intr-o incapere primitoare si calduroasa. In acest articol va oferim 4 idei de reconditionare a unei pivnite, pentru a avea un punct de pornire in acest plan de reamenajare.

 

1. Camera pentru primirea oaspetilor

amenajare pivnita
amenajare pivnita

O buna idee de inceput in planul de reamenajare este decorarea unei camere pentru musafiri. Lumina slaba sau lipsa ei nu trebuie sa reprezinte un impediment in reamenajare. Va sfatuim sa apelati la instalarea unor lumini pe tavan, lustre sau candelabre mari care nu numai ca ofera multa lumina, dar vor oferi interioare moderne. Apelati la culori deschise precum alb, bej, galben sau pasteluri pentru pereti interiori, dar si pentru materiale textile.

 

2. Camera de jocuri

Cea mai buna solutie de a distra musafirii si prietenii de fiecare data, este amenajarea unei camere pentru diverse jocuri. Fara indoiala, distractia va fi prezenta in orice moment cu ajutorul unei mese de biliard, darts sau foosball.

 

3. Mini cinematograf

amenajare pivnita
amenajare pivnita

In case si vile, pivnita este deseori spatiul cel mai ignorat din intreaga locuinta. Cu toate acestea, regandirea acestei incaperi poate depasi ideea comuna de spatiu de depozitare a proviziilor si a lucrurilor nefolositoare. V-ati gandit vreodata la amenajarea unui mini cinematograf in pivnita? O seara de maraton al filmelor alaturi de prieteni cu siguranta va fi extrem de apreciata. Apelati la mobilier cat mai comod precum o canapea mare, perne mari si pufoase etc. Un televizor mare cu plasma va economisi spatiu in incapere si va oferi o dimensiune reala filmelor vizionate.

 

4. Spatiu pentru utilitati

amenajare pivnita
amenajare pivnita

O idee simpla de amenajare a unei pivnite este un spatiu pentru utilitati precum masina de spalat, in special daca pivnita nu este destul de incapatoare. Optati pentru mobilier cat mai simplu, practic si chiar rafturi de depozitare pentru prosoape, lenjerii de pat etc.

 

Sursa poze: http://www.architectureartdesigns.com/wp-content/uploads/2013/02/bedroom-basement-ideas-700×463.png

http://www.architectureartdesigns.com/wp-content/uploads/2013/02/game-room-basement-remodel-4-700×466.jpg

http://www.architectureartdesigns.com/wp-content/uploads/2013/02/media-room-basement-remodel-4-700×496.jpg

http://www.architectureartdesigns.com/wp-content/uploads/2013/02/media-room-basement-remodel-2-700×465.jpg

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.