Pereti metalizati pentru o camera luxoasa

Interioarele luxoase pot fi create cu usurinta cu ajutorul unor culori si decoratiuni speciale. Important este ca stilul de amenajare pe care doriti sa il puneti in valoare sa se potriveasca cu personalitatea dvs. La mare cautare sunt acum vopselele decorative cu aspect metalizat datorita faptului ca ofera un aspect elegant oricarei incaperi. Desi de multe ori finisajul metalizat se foloseste pentru restaurante sau hoteluri de lux, se poate folosi cu succes si pentru a aduce un suflu nou in casa.

 

Aspect metalizat cu moderatie

Vopseaua sau tapetul cu aspect metalizat atrage suficient de mult atentia si ofera peretilor aerul luxos si glamour pe care il doriti. Totusi, recomandarea noastra este sa utilizati aceasta nuanta cu moderatie pentru a evita incarcarea incaperii, in special pentru locuintele cu spatiu redus. Unul sau doi pereti imbracati in aceasta culoare sunt suficienti pentru a adauga un plus de energie incaperii, fara a cadea in extrema cealalta.

 

pereti metalizati
pereti metalizati

Pereti cu finisajul metalizat si lumina

Finisajul metalizat reflecta lumina si poate crea o atmosfera incarcata in camera, motiv pentru care atunci cand alegeti peretele pe care vreti sa-l vopsiti sau sa-l tapetati trebuie sa tineti cont in primul rand de pozitia ferestrei sau de sursa principala de lumina.

Peretele cu aspect metalizat ar trebui sa fie cel din partea stanga sau dreapta a ferestrei sau chiar peretele de la geam. Astfel, lumina se va raspandi uniform in camera, fara sa devina deranjanta. Evitati decorarea peretelui opus ferestrei cu vopsea metalizata sau cu tapet metalizat deoarece se creeaza un efect suparator de lumina in oglinda.

 

Tapet sau vopsea rezistenta la umezeala

pereti metalici baie
pereti metalici baie

Efectul metalizat poate fi adaugat in orice camera, indiferent de stilul de amenajare folosit. In cazul in care doriti sa utilizati efectul metalizat in baie aveti nevoie de o vopsea sau de un tapet rezistent la umezeala. Umezeala ridicata face de multe ori ca peretii sa se deterioreze si ofera un aspect neplacut camerei.

 

Nuante contrastante

Alegerea nuantei metalizate pentru camera variaza de la stil de amenajare la spatiu avut la dispozitie. In functie de preferinte, puteti alege intre gri, auriu, albastru, verde. Pentru a crea efecte speciale puteti alatura doua nuante opuse.

Un exemplu de finisaj metalizat special care imbina nu doar nuante, ci si materiale contrastante: gri deschis metalizat si gri antracit mat. Odata ce acoperiti un perete din camera cu acest tapet metalizat, este bine sa folositi accente de culoare in preajma lui, pentru a evita monotonia.

Cum vi se pare aceasta idee? V-ati decora locuinta cu pereti metalizati?

Sursa poze:http://www.shelterness.com/20-cool-ideas-to-make-your-walls-metallic-and-shiny/

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.