Pereti cufundati in culoare

In general, trendurile in design interior evolueaza de la an la an sau apar altele noi, insa unele fac fata cu brio indiferent de tendinte. In amenajari interioare, imbracarea peretilor intr-o culoare va reprezenta mereu o alegere jucausa care va oferi o atmosfera plina de viata.

 

Culoare si contrast

pereti cufundati in culoare
pereti cufundati in culoare

Inainte de toate, trebuie sa va ocupati de alegerea unor culori de interior potrivite in functie de stilul de amenajare ales si incapere. Culoarea o alegeti in functie de preferintele ;i gusturile dumneavoastra. Cele mai potrivite locuri pentru aplicarea acestui trend sunt livingul, baia, biroul si dormitorul.

pereti cufundati in culoare
pereti cufundati in culoare

In bucatarie exista multa mobila care deja ofera un aspect vizual incarcat, astfel incat este bine sa optam pentru pereti in nuante cat mai deschise. Puteti adauga culoare pe un singur perete pentru un contrast inedit sau sa vopsiti toti peretii pentru un aspect armonios si vioi. Astfel, peretii vor parea efectiv cufundati in culoare, deoarece doar partea de jos a peretelui este colorata.

 

Ce optiuni aveti la dispozitie?

O data ce ati ales culoarea potrivita, este nevoie sa va ocupati de dimensiuni. Pentru a obtine un efect de simetrie, impartiti peretele in doua parti egale.

pereti cufundati in culoare
pereti cufundati in culoare

Puteti sa optati si pentru o dimensiune inegala, pentru a obtine un aspect interesant. De asemenea, linia culorii de pe perete poate sa aiba un efect neglijent, in cazul unui design casual sau puteti alege delimitarea celor doua culori cu ajutorul unei borduri. Culoarea peretilor poate fi realizata si cu ajutorul unor lambriuri lemn sau din pvc, pe care le gasiti in magazinele specializate din comert.

 

Sursa foto: http://www.homedit.com/paint-dipped-walls-a-colorful-trend-in-interior-decor/

http://blog.purehome.com/2013/wall-painting-ideas-color-dipped-walls/

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.