Peretele mobil, alternativa perfecta de delimitare a spatiului interior

Delimitarea spatiilor de locuit a devenit o practica de amenajare din ce in ce mai des folosita de catre designerii interiori. Peretele mobil este usor de integrat in spatiile de locuit, fiind o solutie moderna si eficienta de delimitare a spatiului. Principalele avantaje ale utilizarii peretilor mobili se refera la flexibilitate in utilizarea spatiului, dar si posibilitatea de a adapta designul interior la orice schimbare.

 

Elemente de separare a spatiului

peretele mobil de sticla
peretele mobil de sticla

Sunt multe cazuri in care spatiul de locuit nu este delimitat la inceput cu ajutorul peretilor, mai ales cand vin vorba de spatii de dimensiuni mari. Una din cele mai des folosite solutii pentru delimitare se refera la utilizarea diferitor piese de mobilier pentru a separa incaperile. Printre elementele de separare se numara biblioteci, canapele, rafturi, perdele, elemente ce indeplinesc atat rol functional, cat si estetic.

Utilizarea pieselor de mobilier ca elemente de delimitare a spatiului poate fi pus in practica atat in spatiile mari si deschise, cat si in apartamentele mai mici. Avand in vedere ca locuintele din mediul urban sunt mai mici, peretii mobili pot delimita spatiul de locuit si pot crea o zona de confidentialitate.

 

Delimitarea spatiului cu peretele mobil

peretele mobil
peretele mobil

Peretele mobil este cea mai buna solutie pentru a delimita sau a redimensiona spatiul de locuit.  Acesta functioneaza pe acelasi principiu cu usile glisante. Peretele este fixat pe o sina de tavan si podea si poate fi glisat cu ajutorul unor role care asigura o deplasare silentioasa. Flexibilitatea si rapiditatea de utilizare va ajuta ca in doar cateva clipe sa delimitati sau sa uniti doua spatii.

Peretele mobil poate avea diferite nuante, materiale sau stiluri, in functie de spatiul in care doriti sa il folositi. Acesta poate fi construit din diferite tipuri de materiale: lemn, sticla, piatra, oglinda etc. In cazul in care optati pentru un perete mobil din sticla, trebuie sa stiti faptul ca acesta creeaza o transparenta maxima, cu luminozitate si continuitate vizuala. Peretele mobil din sticla ofera izolare fonica, insa nu ofera intimitate.

Delimitati-va locuinta cu ajutorul peretilor mobili si beneficiati de mai mult spatiu! Recomandarea noastra este sa alegeti materialul si stilul in functie de spatiul pe care doriti sa il delimitati si de gradul de intimitate pe care il urmariti.

Sursa poze: http://decoration-furniture.org/wp-content/uploads/2011/06/b_prodotti-9553-rel01.jpg

http://homedesigning.zippykid.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/08/modern-linear-kitchen-design-2.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-Ozlx5Sj9yUQ/UkB0WWrmIeI/AAAAAAAABos/00aj2R3CcGk/s1600/Simple-House-Dining-Room-Interior-Design.jpg

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.