Pardoseli ecologice de calitate superioara

Tot mai multe persoane sunt interesate de produsele ecologice si de protejarea mediului inconjurator, alegand produse reciclabile, ce nu afecteaza natura. Daca doriti sa alegeti pardoseli ecologice pentru casa dvs, v-am pregatit o lista cu 3 materiale de calitate, ce va vor infrumuseta casa.

Bambus

pardoseala bambus
pardoseala bambus

Unul din materialele cele mai folosite in tarile occidentale pentru pardoseli ecologice este bambusul, datorita calitatilor sale extraordinare. Acesta imbina durabilitatea cu aspectul elegant, este mai dur decat artarul si se potriveste in toate stilurile de amenajare a casei. Pardoseala de bambus va ajuta de asemenea sa mentineti un aspect natural in casa. Planta de bambus ajunge la maturitate in aproximativ 3-5 ani si se regenereaza fara sa fie replantata si utilizand o cantitate redusa de pesticide si fertilizatori.

Lemnul de esenta tare

Daca va decideti sa optati pentru pardoseli din lemn de esenta tare trebuie sa stiti faptul ca acestea ofera avantajul de a fi usor de curatat si intretinut. Lemnul natural retine praf si murdarie putina, fiind indicat persoanelor ce sufera de alergii. Un alt avantaj al pardoselilor ecologice consta in faptul ca acestea sunt durabile, dar ofera spatiului si o frumusete naturala. Parchetul din lemn de esenta tare este flexibil deoarece poate fi folosit in diferite locuri, de la biblioteci, la dormitoare, la sufragerii si birouri. In plus, aceasta va ajuta sa protejati ecosistemul si nu este toxica.

Pluta

pardoseala pluta
pardoseala pluta

Un alt material flexibil pe care va recomandam sa il folositi pentru casa dvs. este pluta. Aceasta pardoseala este ecologica, fiind confectionata din scoarta stejarului de pluta. Acesti copaci nu sunt taiati ci le este indepartata scoarta periodic. Datorita acestui fapt, pluta este considerata a fi una din cele mai ecologice si regenerabile surse pentru pardoseli. Alte beneficii oferite constau in buna izolare si durabilitatea.

Sursa poze: http://www.home-style-choices.com/flooring.html

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.