Pardoseala transparenta in casa

Lumina naturala din casa ne poate duce intr-o stare buna.  Aceasta este buna pentru sanatatea noastra si de asemenea creste productivitatea. Cunoascand toate aceste puncte forte, in zilele nostre tot mai multi arhitecti si designeri subliniaza si maximizeaza utilizarea pardoselii din sticla transparenta in proiectele noi.

pardoseala transparenta
pardoseala transparenta

Sticla clara a fost folosit pentru o perioada lunga de timp pentru a crea pardoseala pentru casa. In loc de pardoseala din lemn sau ceramica, unele persoane prefera sticla transparenta ca si material pentru pardoseala.

Utilizand o astfel de pardoseala se creaza spatii mai deschise si o atmosfera mai aerisita in interiorul casei. In plus, aceste pardoseli transparente permit intrarea mai multa a luminii naturale in casa.

Pentru a crea extinderea spatiului, schimbarea podelei cu pardoseala transparenta prin care este absorbit mai multa lumina ar fi o optiune foarte bune in cazul in care nu dorim sa avem o renovare.

 

Casa spatioasa cu pardoseala transparenta

pardoseala transparenta
pardoseala transparenta

Pardoseala transparenta permite crearea unui accent extraordinar in camera. Completate cu lumini colorate, LED-uri, podelele transparente pot crea o zona speciala intr-o camera sau sa se delimiteze cu o alta camera.  De asemenea, pardoselile transparente sunt foarte bune pentru afisarea unui anumit element arhitectural sau de decor in restul casei.

Multe statiuni celebre au pardoseala transparenta cu apa dedesupt, dar pot fi utilizate si in arhitecturi rezidentiale, in cazul in care proprietarii doresc o pata de culoare in pardoseala sau un contrast intre materiale.

pardoseala transparenta
pardoseala transparenta

O astfel de atmosfera ofera eleganta si lux arhitecturii de design. Podelele transparente pot fi facute din sticla transparenta, care au fost supuse unei armaturi speciale sau material plastic, pentru utilizare in conditii de siguranta.

Au fost create si proiectate pentru a permite oamenilor sa mearga si sa stea pe ele. Sunt practice, elegante si permit trecerea luminii intre etajele din casa, fara insa sa restranga suprafata podelei.

Majoritatea firmelor ‘high’ folosesc deja aceasta tehnica inovatoare de pardoseala pentru a putea admira acvariul de sub podea, pe cand altii au folosit pentru a afisa opere de arta, colectii de pietre exotice, biblioteci sub podea si chiar si crame.

 

Sursa poze: http://www.decodir.com/2013/04/transparent-flooring-ideas/

http://www.interiorholic.com/architecture/transparent-panels-in-flooring/

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.