Paleti utilizati in amenajari interioare

Ati construit vreodata ceva din paleti? Cum se integreaza in design-ul unei locuinte? Oare ce piese de mobilier pentru amenajari interioare pot fi realizate?
Am vazut : masa, scaun, pat,cuier,candelambru, raft pentru carti, suport pantofi, cutii depozitare,  chiar si pat pentru copii realizati din paleti. Ideea principala pentru scrierea acestui articol mi-a venit dintr-o piesa / mobilier din biroul in care lucrez.  Este vorba despre reutilizarea paletilor in amenajare interioara.

Amenajari interioare exclusiviste-cu ajutorul paletilor

  amenajari interioarePe paleti sunt transportati tot feluri de materiale, produse. Sunt reutilizate de mai multe ori. Dar in multe cazuri se arunca, spunand ca nu pot fi reutilizate. La alegerea paletilor trebuie evitat urmatoarele aspecte: -daca paletul are un miros ciudat – nu-l folosim, -daca este uleios- probabil a fost tratat cu ceva ulei special pentru distrugerea bacteriilor, -daca este patat-inseamna ca ceva s-a varsat pe ea, o lasam….si cautam altele….   Daca in final am ales paletii pe care dorim sa le folosim este recomandat, ca inainte de utilizare sa fie bine spalati. Apoi la  tratarea si vopsirea lor se necesita folosirea de manusi de protectie. Vopseaua folosita trebuie sa fie speciala pentru a oferi paletului un aspect sanatos, lucios sau mat (in functie de necesitate) si sa previna depunerea, raspandirea diverselor bacterii. Culoarea vopselei se alege in functie de celelalte culori de interior folosite, de la alb antic pana la nuc inchis.   amenajari interioareFolosirea lor in amenajari interioare este functionala, rustica, dar si originala. Iar costul lor nu se ridica la sume mari. Dar nu numai pentru design interior pot fi folosite, ci si in amenajari exterioare, de exemplu se poate realiza un sezlong in curte, rafturi in camerele de degustari vinuri, etc.   Noi am folosit paletii, pentru a realiza scaune. Peste ele au fost asezate diferite modele de saci de sezut.  Completand cu o masuta si un aparat de cafea, astfel obtinand un loc excelent pentru a savura o cafea alaturi de clienti.  

Piese de mobilier din paleti – design individual

  Dvs. pentru ce ati folosi paletii? Care sunt ideile dvs. referitor la utilizarea paletilor in amenajari interioare sau exterioare?   Sursa poze: http://webecoist.momtastic.com/2011/03/28/rustic-modern-reclaimed-free-13-diy-pallet-projects/

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.