Optati pentru un pat cu baldachin in dormitor

Dormitorul trebuie sa reprezinte spatiul in care ne regasim de fiecare data cand ne intoarcem acasa, dupa o zi lunga la servici. Si ce poate fi mai placut decat un pat cu baldachin care sa ne faca sa ne simtim protagosti intr-o poveste cu iz regal? Haideti sa descoperim impreuna farmecul unui pat cu baldachin.

 

pat cu balachin
pat cu balachin

Pat cu baldachin : placere vinovata in mediul regal

Acest model de pat a aparut inca din perioada Evului Mediu si se regasea in majoritatea dormitoarelor regale sau nobile din perioada respectiva. In amenajari dormitoare, un pat cu baldachin ofera un cadru intim datorita unor draperii fine, prin care lumina de abia reuseste sa patrunda. Datorita faptului ca nobilii obisnuiau sa doarma in acelasi dormitor cu slujitorii fideli, draperiile care inconjurau patul le ofereau intimitatea dorita.

pat cu balachin
pat cu balachin

 

Eleganta si romantism in amenajari dormitoare

Pentru obtinerea unor dormitoare moderne, apelati la delicatetea oferita de un  pat cu baldachin. In ziua de azi, exista pat cu draperii in jurul patului sau mai nou, baldachine semicirculare. Astfel, acest tip de pat este ideal in dormitorul unui cuplu sau chiar in camera copilului.

Patul cu baldachin de jur imprejurul patului poate fi amenajat in dormitorul unui cuplu, ca sa asigure romantism, un plus de condiment in orice relatie. Baldachinul semicircular este potrivit in camera unui fetite, pentru a se simti ca o printesa in propria sa poveste.

pat cu balachin
pat cu balachin

Draperiile pentru un pat cu baldachin difera in functie de alegerea fiecaruia. Acestea pot atinge cu matase transparenta de un alb pur suprafata patului sau il pot evidentia prin diverse modele si imprimeuri. De asemenea, este importanta forma pe care doriti sa o redati cadrului de pat, pentru a oferi atmosfera dorita.

Ce parere aveti despre paturile cu baldachin? Va plac?

Sursa poze:http://cdn.decoist.com/wp-content/uploads/2012/07/solid-frame-canopy-bed-with-rails.jpg

http://cdn.decoist.com/wp-content/uploads/2012/07/exotic-teak-bedroom-with-solid-frame-canopy.jpg

http://pinterest.com/pin/246923992040722898/

http://cdn.decoist.com/wp-content/uploads/2012/07/Teenage-girls-bedroom-with-circle-canopy.jpg

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.