Nuca de cocos – un nou rol in design interior

Credeati ca nuca de cocos este doar pentru ingredient in bomboane delicioase, pentru mirosul lotiunilor de corp si a sampoanelor si lista se termina aici??? Ei bine, acum este mai mult decat atat. Coajele sunt materie prima pentru covoare impletite.

Persoanele care iubesc materialele interesante, exotice si solutiile inedite, cu siguranta aprecieaza aceasta noutate. Covoarele din coaja de nuca de cocos, realizate manual, fie folosite pe podea sau pe perete, creaza interioare foarte extravagante.

Idea apartine unui designer italian si pe  langa faptul ca aduce noutate, este unica si ca materie prima imbogateste linia de produse design interior pentru amenajari interioare. Dupa cum stim, in ultima vreme arhitectii si design-erii de interior din toata lumea sunt in cautarea de materiale naturale, este in cucerire arhitectura organica, eco-design-ul.

Cocobeat, cum este denumit de catre designer este potrivit pentru aceste tendinte, deoarece este absolut prietenos cu mediul. Produsul final este obtinut din prelucrarea coji de nuca de cocos. Nu este nevoie de taiere de copaci, palmierul traieste mai mult, este utilizat pana la 100% si, desigur, aprovizionarea Pamantului cu oxigen va ramane intact.

 

Design interior natural

Poate fi utilizat atat in interior cat si in aer liber, in spatii uscate, dar si cu umiditate ridicata. Putem acoperi zone mai mari din locuinta sau doar decorativ, pentru a evidentia o sectiune din perete. Potrivit nu numai in casele private, unde poate oferi in design interior un element vizual unic, ci si in centre spa si wellness, interioare de hoteluri, saloane de infrumusetare, spatii comerciale, oferind o atmosfera exclusivista.

Cu ajutorul acestui covor orice punct al casei poate fi transformat intr-una inedita. Placile au dimensiunea de 20×20 cm, disponibil in mai multe nuante. In combinatie cu sticla, marmura, piatra sau metal, aceste placi ofera o varietate mare de posibilitati de design interior.

Sursa poze: http://www.cocobeat.hu/

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.