Moduri creative in care puteti decora un dormitor mic

Decorarea unui dormitor mic este intotdeauna o provocare deoarece trebuie gasite solutii cat mai eficiente pentru a transforma acest spatiu intr-unul functional.

In primul rand, trebuie sa realizati un inventar al obiectelor din camera, sa stiti ce elemente puteti elimina si care sunt cele de care aveti neaparat nevoie. Va oferim cateva sfaturi simple si la indemana care o sa va ajute daca aveti dificultati in amenajarea unei incaperi mici.

Culori deschise pentru un spatiu cald

Primul lucru pe care este necesar sa il luati in considerare se refera la culorile folosite pentru amenajare, dar si pentru decoratiuni. Spatiile de dimensiuni mici se amenajeaza in culori deschise pentru a sublinia cat mai bine spatiul si pentru a-l mari. Astfel ca, puteti alege culori precum alb, bej, albastru deschis, roz, verde deschis, mov. Optati pentru nuante vesele, care sa va binedispuna si sa ofere o atmosfera linistita. 

Alegeti piese de mobilier functionale

Amenajare dormitor micUna din cele mai frecvente greseli care apar in amenajarea unui dormitor mic se refera la faptul ca acesta este incarcat cu foarte multe piese de mobilier. Este recomandat sa alegeti mobilier functional: pat, biblioteca, dulap. Nu incarcati camera cu piese de mobilier cu scop strict decorativ pentru ca irositi spatiu pretios pe care il puteti folosi pentru altceva.

Incercati ca fiecare piesa sa aiba un anumit scop de depozitare pentru a evita aglomerarile. O idee creativa pe care o puteti incerca consta in inlocuirea bibliotecii cu rafturi prinse in perete la inaltime. Nu numai ca va ajuta sa economisiti spatiul, dar ofera si un aspect modern camerei.

 

Accesorii si decoratiuni pentru camera

Pe langa mobilierul functional, trebuie sa stiti ca cel mai potrivit este sa decorati camera cu accesorii cat mai putine si cu un design cat mai simplu. Astfel ca, puteti alege o veioza, pe care o puteti folosi pentru citit sau doar cu scop decorativ, pentru a oferi o nota romantica dormitorului. Nu uitati de o vaza cu flori proaspete deoarece inveseleste camera si ofera un spatiu perfect pentru relaxare.

 

Pastrati o nota cat mai simpla in dormitor

„Less is more” este o notiune care se aplica cu succes si in domeniul amenajarilor interioare. De aceea, puteti alege doar 2-3 nuante sau pattern-uri pentru design-ul dormitorului. Eliminati acumularea de prea multe modele in camera, in dormitor pentru a oferi un spatiu cat mai aerisit.

Raspundeti provocarii de a decora un dormitor mic cu ajutorul sfaturilor noastre. Spor la treaba!

Sursa poze:

http://homeguides.sfgate.com/DM-Resize/photos.demandstudios.com/getty/article/117/172/87481526.jpg?w=600&h=600&keep_ratio=1

http://farm2.static.flickr.com/1110/1195933237_f5c027ee94.jpg?v=0

 

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.