Mobilier oriental: Ce trebuie sa aveti in vedere?

Mobilierul oriental reprezinta mobila si accesoriile care corespund stilului oriental. Cine doreste sa-si amenajeze apartamentul sau casa cu mobila orientala, dispune de multe posibilitati si oferte.
Ce fel de mobilier oriental exista?

Aproape ca nu exista nicio piesa de mobilier in stil oriental care sa nu poata fi cumparata. Fie ca este vorba despre paturi orientale, lampi arabe, tesaturi orientale sau alte piese de mobilier cu un aer oriental, atunci imaginatia nu cunoaste limite. Un accesoriu oriental poate fi achizitionat, fie de pe internet, fie dintr-un magazin. De asemenea exista magazine care s-au specializat pe mobilier si accesorii orientale. Atunci cand achizitionati mobilier si accesorii orientale, ar trebui sa acordati putina atentie calitatii, ceea ce nu inseamna neaparat, ca ar trebui sa cumparati numai mobilier scump. In magazine exista mobilier oriental la preturi foarte accesibile si in acelasi timp de inalta calitate. Mai ales ca pe internet puteti gasi adesea o gama larga de chilipiruri.

Lampions aus Seide@thomaswanhoff
Lampions aus Seide@thomaswanhoff

Chiar si la piata sau targul de vechituri gasesti oferte atragatoare care iti pot transforma spatiul in care traiesti intr-o experienta orientala. Cu toate acestea, nu trebuie sa ignorati faptul ca exista mobilier oriental autentic, care este lucrat manual cu cea mai fina si atenta tehnica, dar exista si mobilier care a pastrat stilul oriental, dar in realitate nu este autentic oriental. In realitate, aceste piese de mobilier sunt, de cele mai multe ori, de o calitate mult mai slaba si nu sunt nici pe departe la fel de frumoase ca piesele de mobilier si accesoriile orientale. Piesele de mobilier si accesoriile orientale apreciate sunt de exemplu: oglinzile, mesele, masutele accesorizate, scaune, canapele, comode, dulapuri, lampi si multe alte produse.

Tipic oriental

De cele mai multe ori iti dai seama de la prima vedere ca ai in fata un mobilier oriental. Formele speciale si finisajele din lemn, picturile minunat realizate impreuna cu ornamentele, fascineaza multi oameni. Lumanarile si coloritul creeaza un mediu foarte confortabil si va invita sa va relaxati. Chiar si elegantele scrumiere si  parfumurile ambientale contribuie adesea la farmecul tipic oriental.

Cuverturile colorate si lampile confera spatiului oriental ultima atingere a perfectiunii. Din punct de vedere al pretului, asa cum am mai mentionat, exista multe diferente.

The original Orient Express lounge@Train Catering&Private Rail Cars
The original Orient Express lounge@Train Catering&Private Rail Cars

Cu toate acestea, cine apreciaza, intr-adevar, valoarea lucrului manual autentic oriental, trebuie sa scoata ceva mai multi bani din buzunar, decat pentru mobilierul mai ieftin care iese din fabrica. Cine cumpara obiecte orientale lucrate manual, poate fi sigur ca fiecare piesa de mobilier si fiecare accesoriu sunt unicate.

 

 

 

Poza articol Flickr: @belboo

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.