Masa din sufragerie : lemn sau sticla

Cand ne gandim sa alegem masa avem cateva dileme : cu blat de sticla sau nu? De ce este mai avantajos daca suprafata mesei este din lemn si de ce nu? Eventual o combinatie?

Masa cu suprafata din sticla sau lemn – argumente pro si contra:

  • case moderneMasa cu suprafata din sticla este mai usoara, creaza impresia de mai aerata. In cazul in care sufrageria este mica, ingusta putem evita sentimentul de incarcat daca alegem modelul de sticla. Astfel vom obtine o amenajare a sufrageriei foarte moderna, suficient de mare.
  • Avantajul mesei din sticla este transparenta, insa aceasta reprezinta si un dezavantaj. Daca stam la o masa cu blat din sticla picioarele pot fi vazute si acest fapt unora creaza un sentiment de nesiguranta, discomfort.
  • Alegem mese din sticla deoarece sunt elegante si moderne, insa emana o impresie, un sentiment mai rece decat lemnul.
  • Suprafetele din sticla atunci sunt frumoase cand sunt curate. Stim foarte bine cat de greu este sa mentinem o masa de sticla imaculat. Un pahar pus pe masa, amprenta degetului copilului si putem incepe din nou curatenia…..
  • Blaturile de masa solide cu suprafata lucioasa pot fi la fel de delicate ca si sticla, in special culorile inchise, cum ar fi negru sau wenge.
  • Daca suprafata blatului are model este pacat sa acoperim permanent cu fata de masa. Mai bine folosim fata de masa in timpul mesei, iar in restul zilei este suficienta o vaza plina cu flori proaspete.
  • Aceste doua rivale combinate intre ele pot fi o combinatie foarte reusita. Cele mai frumoase sunt mesele din lemn combinate cu sticla care sunt elegante si special, oferand spatiului un aer aparte.
  • case moderneAchizitionare de masa de sticla este recomandat persoanelor care pot avea grija de ea. Daca e zgariat pierde foarte mult din frumusetea si eleganta lui. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care se vad amprente de mana, mazgalituri, etc.
  • Daca avem copii mici sa ne gandim bine daca dorim sa cumparam masa din sticla. Da nu are colturile rotujite, ci sunt patrate pot fi o problema pentru capul copilului si pot crea accidente grave.

Sursa poze –masa sticla: http://www.decorclips.com/dining-room-design-expandable-glass-dining-table/

Sursa poze-masa lemn: http://www.nashvilleinteriors.com/2012/01/5-steps-to-making-the-most-of-a-custom-dining-table/

Sursa poza combinatie: http://homeklondike.com/2011/06/30/criss-cross-dining-table-by-peter-francis/

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.