img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Accesorii / Marsala, culoarea anului 2015!

Marsala, culoarea anului 2015!

In fiecare an, Institutul Pantone, liderul mondial in ceea ce priveste culorile anunta urmatoarea culoare in trend pentru anul ce vine. Culoarea aleasa de acestia va fi cea mai dorita nuanta a anului urmator, ce va influenta trendurile din moda, make-up, grafica sau design interior. Astfel ca, persoanele care lucreaza in aceste domenii vor crea produse care sunt orientate in jurul acestei nuante.

culoarea Marsala 2015
culoarea Marsala 2015

Acum cateva zile, Pantone a anuntat culoarea anului 2015, dar si sursele de inspiratie pentru aceasta culoare speciala. Cea mai dorita culoare a anului urmator este „marsala”, o culoare puternica de vin rosu pamantiu, cu influente usor ruginii. Numele culorii Marsala provine de fapt de la numele vinurilor italienesti din regiunea Marsala, binecunoscuta pentru licorile delicioase ale lui Bachus.

Fie ca este vorba de domeniul amenajarilor interioare, al modei sau al machiajului, culoarea Marsala a luat deja cu asalt privirile chiar de la sfarsitul anului 2014. Nuanta este naturala, cu accente pamantii, extrasa din vinul cu acelasi nume. Are o eleganta aparte si da frau liber imaginatiei, pentru o varietate deosebita de idei pentru a crea contraste si combinatii speciale.

“Este o culoare organica, insă are, totodata, un aer sofisticat”, spune Directorul Insitutului Pantone, Leatrice Eiseman intr-un interviu acordat celor de la Wall Street Journal.

Marsala in amenajarile interioare

Expertii Institutului Pantone spun ca nuanta este plina de armonie, siguranta, este o culoare unica si voluptoasa, care transmite totusi liniste si naturalete. Toate aceste calitati, si multe altele o fac sa fie alegerea perfecta pentru amenajarea casei. Culoarea este potrivita pentru orice incapere, datorita faptului ca este naturala si inspira calm si relaxare. Fie ca aplicati un tapet, vopsiti un perete, alegeti mobila sau accesoriile in aceasta culoare, Marsala va domina incaperea cu o eleganta desavarsita.

Marsala, culoarea anului 2015
Marsala, culoarea anului 2015

Designerii interiori vor aprecia in mod sigur caldura, naturaletea si apropierea de culoarea pamantului. Marsala este ideala in special pentru bucatarie si zonele de dining, dar si la nivel de blaturi, mobila sau electrocasnice. In dormitor, poate fi folosita pentru tabliile de pat, perdele sau lenjerii de pat.

Culoarea Marsala merge de minune si pentru pereti deoarece aduce un aer cald si prietenos incaperilor. Chiar daca este naturala, culoarea are o tenta inchisa de culoare, fiind astfel potrivita mai ales in incaperile mari si luminoase, deoarece in incaperile mici poate oferi senzatia de spatiu mic si inchis. Poate fi folosita cu succes si in incaperile mai mici, insa in special sub forma de pete de culoare.

Mobilierul in aceasta culoare este elegant si distins, fiind alegerea perfecta pentru orice incapere. O canapea sau un taburet din catifea burgundy este detaliul care o sa atraga toate privirile invitatilor in living.

Anului 2015 se anunta un an plin de viata si energie in domeniul amenajarilor interioare. Dovada sta si culoarea aceasta minunata care o sa ne umple casele de caldura si veselie. Sunt nenumarate moduri in care o putem folosi in locuinta, in functie de gustul si ideile fiecaruia.

Sa aveti un sfarsit de an plin de bucurii si sa ne vedem in 2015 cu idei si sfaturi proaspete din domeniul amenajarilor interioare!

Sursa poze: http://karenmills.net/blog/wp-content/uploads/2014/12/marsala4.jpg

http://www.districtre.com/wp-content/uploads/2014/12/Marsala-settee.png

http://blog.graylivin.com/wp-content/uploads/2014/12/b8fd3d7b834e8bc3d829182f62a37e6a.jpg

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar