Lucruri pe care nu le stiati despre placi mexicane

Amenajarea baii si a bucatariei este o activitate destul de complexa. De ce? Pentru ca trebuie sa imbinati functionalitatea cu un design personalizat pentru a obtine un stil armonios si placut privirii. Alegerea gresiei si a faiantei poate fi un proces dificil, mai ales in cazul in care doriti sa iesiti din tipare si sa optati pentru placi de tip mozaic, cu forme si modele. g4-3Una din aceste tipuri de placi sunt cele mexicane sau spaniole. Acestea ofera spatiului dumneavoastra un aspect pastoral si cald, fiind executate de designeri mexicani.

Placi Saltillo

Cele mai populare placi ceramice spaniole provin din regiunea Saltillo si sunt confectionate din argila in stare bruta, prin presare manuala si prin ardere. Aspectul placilor este asemanator cu cel al placilor din teracota, fiind insa mai aspre.

Daca va intrebati in ce culori sunt disponibile aceste placi, pot sa va spun ca paleta de nuante difera in functie de timpul de expunere la ardere. Astfel ca, variaza de la galben la portocaliu inchis. In ceea ce priveste forma, pot fi patrate sau hexagonale.

Procesul de intretinere a placilor Saltillo consta in primul rand in ceruire, pentru a le proteja impotriva petelor. Revitalizarea acestora ofera podelei un aspect nou si lucios, ce poate fi dobandit permanent cu ajutorul acestei ceruiri.

Din cauza aspectului poros, placile se utilizeaza in special pentru exteriorul locuintelor, insa pot fi folosite si la interior. Noi va recomandam folosirea lor in baie si in zona semineului, pentru a delimita creativ acest spatiu.

Placi mexicane pictate

Placile confectionate manual sunt de asemenea populare, fiind folosite in scop decorativ, pentru incaperi spatioase, pentru piscine si bai. Aceste placi sunt disponibile intr-o varietate mare de culori si forme, cele mai cunoscute fiind Talavera si Mission.

Placile Talavera sunt confectionate manual, prin pictarea suprafetei ceramice. Mai apoi, sunt arse si smaltuite pentru a le oferi un aspect lucios si durabil. Datorita faptului ca sunt rezistente la temperaturi ridicate, pot fi utilizate cu succes in bai si piscine.

Placile Mission, se folosesc in lucrari de restaurare, pentru a oferi un aspect de vechime spatiilor nou construite. Acestea au la suprafata un strat de praf de marmura din ciment Portland si compun un design unic prin unirea a patru placi. Durabilitatea si impermeabilitatea placilor sunt caracteristici ce le fac disponibile pentru utilizarea in baie, bucatarie, dar si in exteriorul casei.

Sursa poze:

http://earthbagbuilding.files.wordpress.com/2012/04/saltillo-tile-with-talaver-insets.jpg

http://www.mexicoguru.com/design/tiles.php

http://images.homeportfolio.com/20047497/268462/400.jpg

http://www.pisoscoloniales.com.mx/

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.