Locuinta amenajata in stil newyorkez

Amenajarea unei locuinte este o activitate plina de provocare ce consta in imbinarea armonioasa a unor elemente importante: culori, accesorii, decoratiuni, piese de mobilier. In ultimii ani, influentele internationale au devenit din ce in ce mai puternice in toate domeniile, inclusiv in amenajarile interioare. Pentru a obtine o locuinta in stil newyorkez este bine sa imbinati stilul vechi cu cel modern, sa folositi accesorii surprinzatoare si sa uniti piesele de mobilier intr-un mod cat mai armonios. Haideti sa vedem impreuna cum puteti amenaja fiecare incapere din locuinta dvs. in acest stil de amenajare special.

 

Living in stil newyorkez

stil newyorkez in amenajare
stil newyorkez in amenajare

Locuintele de inspiratie newyorkeza se remarca in principal printr-o luminozitate speciala. Oricat de mici sunt camerele, acestea trebuie sa fie luminate cat mai bine. Optati pentru ferestre mari, care sa permita o lumina clara si bine filtrata. Decorati ferestrele cu perdele din materiale subtiri, vaporoase si in culori cat mai deschise pentru a pastra efectul de camera luminoasa. In amenajarea sufrageriei nu sunt folosite foarte multe obiecte de mobilier, spatiul liber fiind important. In schimb, se folosesc accesorii precum tablouri, perne colorate, statuete.

 

Dormitor

Dormitoarele in stil newyorkez pot fi impartite in doua spatii: pe de-o parte spatiul de odihna si pe de alta parte spatiul de lucru. La fel ca si in living, lumina este foarte importanta si poate fi pusa in valoare cu ajutorul ferestrelor mari si a perdelelor albe. Simplitatea este de asemenea o trasatura de baza a acestui stil si, din acest motiv, camera trebuie sa fie aerisita, fara prea multe obiecte de mobilier care s-o incarce.

 

Bucatarie

stil de amenajare newyorkez
stil de amenajare newyorkez

Americanii nu sunt cunoscuti ca fiind mari pasionati de gatit si de experimente culinare, insa bucatariile sunt aranjate intr-un mod deosebit, cu mobilier spatios si obiecte electrocasnice din belsug. Culorile folosite pentru amenajarea bucatariei in stil newyorkez sunt bineinteles deschise. Albul predomina si se imbina in mod exceptional cu argintiul de la produsele casnice. In bucatarie, ferestrele mari nu sunt acoperite cu perdele sau draperii, ceea ce face ca lumina sa impanzeasca incaperea pe parcursul intregii zile.

 

Baie

In final, baia in stil newyorkez  nu este foarte sofisticata si amenajata complex. Pentru amenajarea acesteia se folosesc culori deschise (alb, crem, argintiu). Pentru a personaliza spatiul, puteti decora baia cu postere sau prosoape colorate. In acest fel, puteti aduce un plus de culoare incaperii si o veti transforma intr-un spatiu intim.

Sursa poze: http://www.miss-design.com/wp-content/uploads/2012/11/miss-design-interior-new-york-style-barcelona-loft-7.jpg

http://hit-decor.net/decorate/decor/a-very-modern-room/

http://www.homehousedesign.com/wp-content/uploads/2009/07/Apartment-Building-in-New-York-HL23-Interior-Design-587×427.jpg

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.