img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Accesorii / Lampile – o necesitate in case moderne

Lampile – o necesitate in case moderne

Lampile sunt accesoriile de design interior care nu pot lipsii din case moderne. Lampa de podea este un obiect esential al living –ului, atata pentru functionalitate cat si pentru design. Lampile ofera lumina pentru activitatile in case moderne. Lampile provoaca anumita stare de spirit si ambianta in locuinta noastra, insa ele ajuta si la construirea de punct de atractie. Lampile de obicei l-e achizitionam la sfarsitul amenajarii interioare, insa este important sa discutam si sa stim din timp cum ne imaginam iluminarea in locuinta, in diferite spatii pentru diverse activitati.  In functie de aceste aspecte trebuie facut lucrarile electrice in timpul renovarii.


amenajari interioare lampileInainte sa mergem sa achizitionam lampile sa ne gandim la urmatoarele:

–       pentru iluminatul sufrageriei ce ne dorim : lampa de perete,  lampadar sau lustra ?

–       in dormitor, pe peretele deasupra patului alegem lampa de perete sau este suficienta  o lampa de citit pe noptiera?

–       in camera de zi preferam un candelabru sau lampi spot?

–       unde anume dorim sa fie lumina ambientala?

–       factori : dimensiunea, forma, material stilul pentru a se adapta cu decorul din intreaga camera.

amenajari interioare lampileEste recomandat sa ne gandim si la varianta urmatoare : fata de metodele traditionale cunoscute , daca stilul de amenajare interioara ne permite, putem apela si la lampi ascunse, incorporate oferind astfel surse de lumina care diversifica atmosfera interiolului. Pentru un living contemporan este recomandat sa alegem lampi simple pentru rationalizare. Locul de amplasare a candelabrului este mai degraba un obiect de design decat o sursa de lumina practica. Din acest motiv avem nevoie de mai multe surse de lumina, cum ar fi : lampa de perete, lampa de podea, lampadar, lampa de masa, etc.

Exista 3 tipuri iluminare case : activitate,  general si accent. Iluminatul de activitate se refera pentru a ilumina zona de lucru sau de citit. Iluminatul general acorda iluminare generala casei fara a se concentra asupra unei zone anume. Iar iluminatul de accent este utilizat pentru a scoate in evidenta o piesa de mobilier, design.

amenajari interioare lampileLampile de podea, lampadarurile, lampile de masa trebuiesc pozitionate in mod corespunzator. In living  lampa de podea este plasat in cel de al treilea colt, zona mai departe de fereastra, langa canapea, de exemplu.

Dupa aceasta alegem lampile, candelabrurile pentru ca ele sa se adapteze in proiectarea de stil de design interior in case moderne.

Sursa poza: http://homeseed.org/living-room-lamps-for-proper-lighting-and-decoration/670

http://www.decoist.com/2012-07-17/10-fabulous-pendant-lamps-for-your-living-room/

http://cultureofstyle.com/tag/lamps-for-bedroom/

http://www.bealslightinggallery.com/

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar