Lampa Arco-fara varsta

Lampa de podea este o sursa de iluminare alternativa pentru a maximiza spatiul din casa. Fata de candelabrele, lampile fixate pe pereti, aceasta lampa are avantajul ca este usor de mutat si obtinem totusi lumina de sus. Ce ne dorim mai mult de la o lampa ???

design interior
design interior

Daca ne decidem asupra achizitionarii unei lampa de podea Arco, atunci putem fi siguri ca va arata bine in casa noastra timp indelungat.

Adevarata provocare consta in aranjarea, plasarea ei: deoarece poate fi utilizata ca lampa suspendata, lampa de masa. Astfel ca, daca avem o lampa in living, nu ar trebui sa plasam alte corpuri de iluminat, deoarece aceasta lampa se focuseaza si furnizeaza lumina unde dorim noi.

design interior
design interior

Datorita designului curbat permite ca, de exemplu, in timpul cititului sa primim suficienta lumina.  Aparenta discreta si moderna o face sa fie atat de populara. Arata la fel de bine asezat langa canapea sau intr-un colt din dormitor. Stilul sau este de neconfundat.  In contrast cu lampadarele obisnuite, aceasta nu dispare in fundal sau in colt, ci din contra , este in fata ochilor nostrii, dar totusi nu *incurca* vederea.

 

Lampa perfecta pentru toate combinatiile de design interior

Aspect compact si placut, potrivindu-se in cele mai multe amenajari. Arata foarte bine in spatii mici, mari, de asemenea si in spatiile cu tavan inalt, spatii agglomerate dar si livinguri amenajate in stil minimalist.

design interior
design interior

A fost proiectat de marele maestru italian de design, Achile Castiglioni si din anul 1962 este pe pozitii, continua sa ramana piesa la moda si un element de baza in design-ul interior.  Lampa de podea furnizeaza lumina directa, satisface nevoia de lumina directa pe masa, fara a fi nevoie sa-l fixam pe tavan.

design interior
design interior

Baza lampii este din marmura alba, paralelipiped, cu colturi rotunjite, avand greutatea aprox. 65kg. Un orificiu trece prin centrul de greutate care serveste la fixarea tijelor verticale , la sprijinirea tijei curbate si ofera un spatiu pentru a insera, de exemplu o coada de matura simplu, astfel ca lampa sa poate fi usor mutata. Tija arcuita este formata din 3 bucati  de otel inoxidabil, care pot fi plasate una in alta, ajuta la mascarea firelor si permite luminii sa fie stabilita la 3 diferite inaltimi.

Sursa poze: http://www.chictip.com/lighting/arco-lamp-by-achille-castiglioni-extravaganza

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.