Jaluzele pentru ferestre

Estimated reading time: 2 minutes

Modul de decorare al ferestrelor este foarte important deoarece influenteaza marimea camerei, dar si gradul de luminozitate al acesteia. Astfel ca, atunci cand alegem perdelele sau jaluzelele pentru ferestre este recomandat sa luam in considerare aceste doua elemente. Cei ce aleg sa decoreze ferestrele cu jaluzele pot opta intre mai multe tipuri: de lemn, aluminiu, plastic sau materiale textile.

 

Jaluzele de lemn

Jaluzelele confectionate din lemn reprezinta alegerea cea mai potrivita pentru a proteja camera de razele puternice ale soarelui de vara. Acestea sunt un foarte bun izolator termic, dar si fonic, putand fi gasite sub diferite modele si nuante. Jaluzelele din lemn ofera o nota eleganta si distinsa incaperilor daca sunt alese cu atentie. Culorile deschise de lemn imbunatatesc gradul de luminozitate din camera, iar cele inchise ofera un efect dramatic.

 

Jaluzele din aluminiu

Cel mai popular material pe care il puteti alege pentru jaluzele se refera la aluminiu, fiind recomandat pentru camerele foarte luminoase. Jaluzelele din aluminiu nu permit trecerea razelor solare prin ele, reflecta foarte bine lumina solara si impiedica intrarea excesului de caldura in zilele de vara. Exista de asemenea si jaluzele din aluminiu care sunt tratate chimic pentru a preveni degradarea ce poate aparea din cauza razelor ultraviolete. Jaluzelele confectionate din aluminiu se gasesc in numeroase design-uri, culori si modele si pot fi asortate cu usurinta in orice incapere.

 

Jaluzele din plastic

Daca aveti o camera mica, puteti sa o faceti mai luminoasa daca alegeti sa decorati ferestrele cu jaluzele confectionate din plastic. Acestea nu ofera o protectie ridicata impotriva caldurii in zilele de vara, iar in conditii de canicula, jaluzelele se incalzesc foarte tare si emana caldura in loc sa o reflecte. Ca si avantaj, acestea au un pret avantajos si se curata cu usurinta cu detergent si apa.

Sursa poze:
http://www.blindsbrothers.ca/vancouverblinds/faux-wood-window-blinds6.jpg

http://www.fabric-blinds.com/vinyl-blinds/

 

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.