Interioare in stil indonezian

Indonezia cu sutele de insule mici si mari in Oceanul Indian ne aminteste de bucatile unui sir de perle imprastiate. In paduri sunt portiuni care inca asteapta sa fie descoperite, dar si orasele, satele servesc o multime de surprize.

Amenajarea indoneziana se amesteca cu liniile indiene, polineziene si din estul indepartat, dar care sunt completate de traditii locale. Locuitorii se inspira din imprejmurimile pitoresti, astfel ca ne intalnim cu un ameste de culori si materiale oriunde.

Tonurile de baza al stilului indonezian sunt tonuri naturale. Aceastea tonuri sunt inspirate din lemn, piatra, scoici, frunze uscate. Din toate acestea putem trage concluzia ca un interior in stil indonezian, la prima vedere, ne ofera o impresie puritana. Dar daca ne uitam in jur automat se deschide o alta imagine in fata ochilor nostrii. Accesoriile si textilele folosite sunt realizate din culori vibrante si ofera o decorare bogata.

Si in Indonezia, ca si in mod european, interioarele sunt separate. In cele mai multe locuinte, este separat dormitorul de zona de living, baie si bucatarie. Bogatii care traiesc in palate mari sau case moderne, cu multe camere, acestea sunt openspace.

Stilul indonezian in amenajari interioare

Datorita faptului ca intr-o casa traiesc mai multe generatii casele sunt spatioase. Spatiile de locuit sunt legate direct cu gradina, lipsesc holurile sau foisoarele (cu care suntem noi obisnuiti).

Casele sunt inconjurate de terasa si din fiecare camera este acces spre ea. In cazul in care este casa cu un etaj sau cu mai multe, atunci fiecare etaj are terasa lui. Spatiul central si aici este camera de zi – living -ul. Langa, abia separate sau chiar in acelas spatiu este bucataria.

Dormitoarele, baia sau baiele formeaza o unitate separata. Usile dintre unele spatii este reprezentat doar de o arcada, peste care poate fi atarnat o perdea tesuta frumos.

stilul indonezian in amenajare dormitor
stilul indonezian in amenajare dormitor

Fotoliile confortabile sunt  piese esentiale in interioarele indoneziene. Pentru locuitorii casei confortul este extrem de important, abia apoi urmeaza partea estetica. Perne deosebit de moi asteapta pe toata lumea, chiar si luarea mesei se intampla intr-un fel de odihna, la fel ca la vechile sarbatori romane.  Paturile mari din dormitoare sunt gen baldachin, protejate de un voal tesut dens pentru a proteja impotriva insectelor, atat ziua, cat si noaptea. Dulapurile si sertarele sunt joase, dar se depoziteaza hainele si in cosuri mari ,impletite din fibre, cu capace.

In functie de stilul de amenajare a caselor, in cele traditionale ne intalnim cu masa de inaltime mica in living, pe cand in cele moderne se urmaresc dimensiunile occidentale.  Locurile nu sunt supraaglomerate cu mobilier, sunt asezate cate sunt absolut necesare.

Sursa poze: http://www.lonny.com/photos/Four+Poster+Bed/0LgopTeSeEi

http://www.icresi.com/amazing-wild-living-room-decor-ideas-bring-you-back-to-the-nature/beautiful-open-floor-simple-natural-tropical-living-room-with-exposed-wooden-roof-retractable-glass-wall-batik-pillow-decor-ideas-modern-indonesian-wooden-living-room-design-ideas/#.V8kX9NdWz54

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.