Interioare in stil indian

 Visul tuturor este de a avea propria noastra casa amenajata dupa dorinte… Multi dintre noi sunt pasionati  sa decoreze fiecare spatiu disponibil in casa lor, astfel incat sa arate colorat si minunat.

design interior indian
design interior indian

Daca ne dorim ca imaginea casei sa capete un aspect bogat si distractiv in acelasi timp, putem merge pe idea de amenajari interioare in stil indian. Tara India este cunoscuta datorita hainelor, sari, artei si bijuteriilor. Din toat acesta ne puteam inspira pentru a crea interioare in stil indian, cu elemente impresionante si de lux.

Pentru a amenaja spatiul din camera in stil indian este suficient daca achizitionam cateva piese de mobilier. De exemplu, adaugand camerei o masuta de cafea indian, care, de asemenea, poate servi  si pentru alte functii. Partea de sus a piesei de mobilier este deseori facut din sticla, care este pus pe picioare groase , drepte in interiorul indian. Intreaga masa este decorat cu sculpturi, insertii (in acest scop poate fi folosit marmura,  perle, lemn de esente rare, etc.) si insertii de bronz.

design interior indian
design interior indian

Design-ul pentru spatiul indian implica utilizarea de usi.  Aceste usi indiene arata foarte bine —sunt decorate cu intarsii. Insertii din piatra, marmura, metal si perle la inceput au fost concepute si folosite timp indelungat pentru a proteja lemnul de umiditate, si abia apoi au inceput sa aiba si rolul de ornament.

Pentru a crea camere separate  sau zone functionale in spatiile interioare se recomanda folosirea  de ecrane, care sunt, deasemenea utilizate pe scara larga in crearea de interioare indiene.

 

Stil indian in amenajari interioare

Textilele utilizate in camera pot fi derivate din textilele indiene. Sari (realizat din matase, reprezentand diferite motive realizate manual cu semnificatii aparte) este frumos pentru acoperire ferestre, aducand un aspect impresionant. Putem opta pentru culori bogate, cum ar fi negru stralucitor, maro, violet, verde, rosu. Iar ca si broderie sa alegem culori precum argintiu, auriu sau galben.  Sari poate fi utilizat si pe patul baldachin.  Textilele pot fi utilizate pentru cortina, fete de masa, perne, etc.

design interior indian
design interior indian

Practic, nici un interior in stil indian nu se poate crea fara a utiliza ornamente de dimensiuni mici. Stilul indian implica utilizarea de diverse elemente decorative, in utilizarea reala ca decoratiuni colorate. Vasele indiene, cutiile colorate pentru depozitare ceai si condiment, perdele estice  in stil indian, covoare atarnati pe pereti, pernele aruncate pe podea echipeaza spatiul din camera.

Unde sunt suprafete libere, de exemplu pe rafturi, se poate aranja statuete simbolice  -elefanti-, din lemn, metal si alte materiale, astfel incat sa sublinieze designul interior indian.  Peretele din camera va arata gol daca nu prindem cateva desene artistice sau picturi despre idei de design indian, realizate de artisti indieni.

Alegeti picturi, iar pentru lux picturi de animale, in special elefanti, vaci si pauni. Daca va place sa simtiti natura mai aproape de dvs., alegeti imagini reprezentand frunze de palmier, templul Hindu, raul Yamuna. Insa daca va place sa aveti un sentiment mai autentic in camera, alegeti pictura religioasa sau tribale. Aceasta poate aduce un efect unic camerei.

Iata am prezentat doar cateva idei simple pentru a decora in stil indian, pentru a inspira culori, forme, simboluri si tendinte pentru proiectele de design interior.

Sursa poze: http://trendszine.com/interior/2010/07/24/indian-style-in-the-interior.html

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.