img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Interioare amenajate in stil… ECO

Interioare amenajate in stil… ECO

Plantele reprezinta cele mai frumoase accesorii dintr-o incapere. Prezenta lor ofera un aer plin de prospetime si creeaza o atmosfera speciala, plina de culoare si de vitalitate. Plantele in ghivece sunt cea mai la indemana optiun pentru a aduce natura in casa dvs., insa sunt si alte variante si idei mai nonconformiste pentru a include plantele in designul interior.

Cele mai recente tendinte in amenajarea eco al locuintei sunt peretii verzi sau peretii vii si gradinile verticale. Cu ajutorul acestora se pot incorpora plantele verzi in spatiul de locuit printr-un design unic, ce foloseste ca spatiu peretele.

 

Tendinte ECO in amenajarea interioara

interior eco
interior eco

Desi cele mai multe decoruri ECO sunt pe fatadele hotelurilor si a cladirilor comerciale, acest concept a inceput sa fie aplicat recent si in amenajarile interioare. Conceptul a fost inventat de botanistul francez Patrick Blanc, numit „the Green Man” (Omul Verde). Dupa zeci de ani de cercetare in Centrul National de Cercetari Stiintifice din Paris, si dupa multe calatorii de studiu in padurile tropicale thailandeze, Blanc a ajuns la concluzia ca, pentru multe plante, solul nu reprezinta nimic mai mult decat un suport mecanic.

Pentru un proces de dezvoltare normal si sanatos, plantele au nevoie de apa, de minerale dizolvate in apa, precum si lumina si dioxidul de carbon necesare fotosintezei. Luand in considerare aceste elemente, Patrick Blanc a creat unul din cele mai spectaculoase decoruri naturale, care pot fi aplicate atat pe peretii exteriori, cat si pe cei interiori. Panourile verzi create de botanist sunt recomandate pentru orice spatiu, indiferent de marimea acestuia. Sistemul poate fi plasat si intr-un colt intunecat, avand in vedere ca unitatea include o instalatie de lumina.

 

Pereti verzi, atmosfera proaspata

plante pe pereti
plante pe pereti

Suporturile verzi create de Patrick Blanc sunt asezate pe structuri verticale din metal, PVC si o pasla rezistenta la coroziune, cu o capilaritate ce permite distributia uniforma a apei. Plantele folosite pentru peretii verzi sunt naturale, fiind rezistente la trecerea timpului, fara o intretinere speciala. Peretii vegetali isi pastreaza astfel prospetimea si culoarea, cu doar cateva sfaturi de intretinere, la indemana oricui.

Pentru a crea peretii vegetali pot fi folosite numeroase specii de plante, de la cele decorative doar cu frunze, pana la plante cu flori multicolore. Alegerea plantelor pentru peretii vegetali trebuie sa fie facuta in functie de conditiile din incapere: temperatura, umiditate, luminozitate. Pentru incaperile luminoase puteti opta pentru: Filifera Agave, Aristata, Aloe, Yucca pitica si Kalanchoe, iar pentru cele cu lumina redusa alegeti Dracaena marginata, Chamaedorea elegans sau Aspidistra elatior.

In cazul in care doriti sa alegeti un perete vegetal pentru locuinta dvs., este important sa stiti faptul ca plantele, culorile acestora si modelul peretelui trebuie sa fie alese in functie de spatiul pe care doriti sa il decorati. Astfel ca, pentru un dormitor sau un birou, se recomanda amenajarea unui spatiu mai mic, cu plante verzi, care sa ofere odihna si relaxare. Pentru living se poate amenaja un perete vegetal de mari dimensiuni, cu plante multicolore.

Sursa poze:http://greenovergrey.com/living-walls/images/interior-green-wall-vertical-garden_001.jpg

http://www.lilapink.com/green-interior-design-ideas/green-interior-design-plant/

http://cdn.goodshomedesign.com/wp-content/uploads/2012/09/Green-Walls-9.jpg

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar